Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Orbán-Putyin emlékház Felcsúton

2014.02.01. 16:55 :: Bandi bá'

  Orbán Viktor faluházat avatott Felcsúton. Kellett, mert az még nem volt, az isten tudja hogyan, de kimaradt a szórásból ami elég nagy felelőtlenség, mert hát miféle vezető az, aki hamarabb építtet stadiont a kertje végébe, mint hogy egy ilyen, a közösség kulturális életet szolgáló épületet húzzon fel a faluban? Öreg hiba, remélhetőleg szórja is emiatt a fejére bőszen a hamut.

  A cím persze megtévesztő. Nincs Felcsúton Orbán-Putyin emlékház, nem is tervezik, nem is azt avattak, de hogy hogyan jön ez ide, arról majd néhány bekezdéssel lejjebb ejtek szót.

  Orbán Viktor valami egészen rendkívülit talált mondani ennek a faluháznak az avatóján. Nevezetesen ezt: "Magyarország olyan ország, ahol ha a miniszterelnök falujában történik valami, abból politikai ügy lesz. De sok minden fog még történni Felcsúton, üzenem a politikai ellenfeleinknek, mert hiába csinálnak ezekből a kérdésekből politikai ügyet, az élet már csak olyan mifelénk, hogy a karaván halad, és haladni fog a jövőben is"

  Nem tudom, ki hogy van ezzel, de komolyan azt kell higgyem, hogy a miniszterelnök vagy egészen zseniális módon tudja kiforgatnia a szavakat (ami nem újdonság), vagy valóban eljutott arra a pontra, hogy már egyáltalán nem érzékel semmit a valóságból. (Ez sem annyira...) Ha most rosszmájú volnék, azt mondanám, kicsit mindkettő. A miniszterelnök láthatóan nem tudja, hogy mi van ma Magyarországon, és nem tudja, hogy milyen helyzetbe került ő, és a kormány megítélése. Mondvacsinált politikai ügyről beszél a szülőfalujának fejlesztése kapcsán, úgy csinál mintha valami egészen véletlen dolog volna, hogy most nyílik ott egy faluház, holott a dolog politikai természete nagyon is valós. Felcsút állandó fejlesztése éppen olyan mutyi, mint a trafikügy vagy a földlenyúlás, és aki ezt nem akarja észrevenni, annak vagy jó oka van rá, hogy vak maradjon, vagy a miniszterelnökhöz hasonlóan mára teljesen elvesztette a realitásérzékét.

  Ami azonban az abszolút poén (vagy inkább tragikomikum) a megnyitóbeszéd kapcsán, az egy másik kijelentése, miszerint: "Akármilyen kritikáknak is vetnek bennünket alá, akárhogy gúnyolódnak, akárhogy támadnak is, az országot építeni fogjuk. Itt Felcsúton és az ország minden pontján."

  Mit lehet erre mondani? Hazugság, mégpedig bődületes. A miniszterelnök az ország építéséről beszél (amit elképzelt ellenségek támadnak időnként, akadályozva a folyamatos fejlődést, de ezt most hagyjuk), miközben az ország nem épül, hanem jó esetben is csak egy helyben toporog. Felcsút ész nélküli, milliárdokból történő fejlesztésével állítja párhuzamba az ország fejlesztését, csakhogy ez utóbbinak nincs nyoma. És hogy mennyire nincs?

Felcsút; faluház, kisvasút, fociakadémia, stadion, korszerű úthálózat, nem messze innen pedig golfpálya

csút.jpg

Ez pedig pár életkép Kelet-Magyarországról, ahol egyenlőre az aszfaltozott út és a vezetékes víz az áhított luxus. Talán lesz egyszer...

telep.jpg

telep2.jpg

telep1.jpg

telep3.jpg

  Lehet természetesen mondani, hogy amit ezeken a képeken látunk, az nem a miniszterelnök, és nem a kormány hibája. Nem is. De akkor ne állítsa párhuzamba az ország fejlesztését a szülőfalujával, mert különbségek kissé talán túlságosan is szembeötlőek...

  És akkor most vegyük át, mi az, aminek még okvetlenül épülnie kellene Felcsúton, ha már az ország új központja kíván lenni:

  - Orbán-Putyin emlékház. A népek nagy barátságának emlékére. Ez bemutathatná a két nagy vezér életét fotósorozatokon át egészen az atomszerződésig.

  - Pataky Attiláról elnevezett UFO-bázis. Hogy ne csak az USA-nak legyen, hiszen ki mondta, hogy E.T. hozzánk nem akarna eljönni?

  - Emlékpark a rezsicsökkentésnek. Alapvető, hogy ez emlékhelyet érdemel, és aki egy ilyet ellenez, az egyáltalán nem nemzeti gondolkodású.

  - Atomenergiával üzemelő nemzeti trafik. A világon az első kísérlet lenne, ráadásul össze lehetne párosítani a két nagy mutyit.

  - 5-ös metró. Ez kizárólag Orbán Viktor nappalija, és a stadion díszpáholya között közlekedne. Igaz, a kettő talán száz méterre van egymástól, de ne legyünk irigyek, ami jár az jár.

  - Simicska Lajos Fejlesztési Minisztérium. A korszerű gazdaság vezetésének és a költségvetési bizottságok működésének iskolapéldája lehetne Európa-szerte, hiszen csak átszámolják az ország vagyonát, aztán átutalják maguknak a település további fejlesztésére.

  - A Hír TV újságírói és televíziós médiaegyeteme. Aki itt tanul, az a médiában soha nem lesz elveszett ember, ha van hír, ha nincs.

Szólj hozzá!

Címkék: politika foci stadion orbán viktor putyin felcsút faluház

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr595792939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása