Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Munkahelyteremtési program - csak addig működik, amíg nem zavarja a Fideszes köröket

2012.09.25. 17:00 :: Bandi bá'

  Először 2006-ban röppent fel a hír, hogy Vas megyében, Vát és Porpác között egy kínai tőkéből finanszírozott repülőtér épülne fel. Mivel az előzetes hírek egy 4 ezer méter hosszú kifutóról szóltak, így nyilván nem egy kis sportreptérről lett volna szó, hanem nemzetközi gépek fogadására is alkalmas terminálról, amely mellé egy logisztikai központ is épült volna. Könnyű kiszámolni, hogy ez a projekt minimum ezer embernek adott volna munkát a kivitelezés szakaszában, majd legalább ugyanennyinek, ha már elkészült, mégsem lesz belőle semmi. Hogy miért? Mert zavarná Nyerges és Simicska úri hobbiját.   A reptér építését egyébként még 2009 végén nyilvánították védett beruházásnak, majd nemrég - mit ad isten, épp mikor Orbán akkumulátortöltéssel múlatta az időt Ausztriában - kedvenc nagykeresztény semjénzsótink fogta a papír-írószerben vásárolt negyven forintos tollát, és szépen keresztülhúzta az egészet, úgy ahogy van. De ezt természetesen sokáig nem lehet titokban tartani - mégiscsak feltűnő, ha a nagy magyar ugaron egy nemzetközi repülőtér zajai helyett csak a nyári aszályban elsárgult kukorica zörgését hallani - ezért aztán néhányan utána érdeklődtek, mégis mi történt? A válasz nem késett.

  Orbán Viktor egy hónapja, egy Vas megyei lapnak elmondta, szerinte az egyik legfőbb gond, hogy a reptér zajszintje kárt okozna az idegenforgalomnak. Nos, én nem tudom, hogy két aprócska falu határában, messze a Vas megyei turistacélpontoktól (például Szombathelytől vagy Írott-kőtől), miféle idegenforgalom lehet? Azaz tudom, de erről majd lejjebb. A másik ok - szerinte - hogy a helyiek nem lettek megfelelően tájékoztatva a dologról, ezért minden kérdést meg kell velük vitatni. Nos, ez talán még elégséges kibúvó is lehetne, de azért valaki szólhatna a miniszterelnöknek, hogy a helyik erről három éve már népszavazáson döntöttek. Hende Csaba, Vas megye országgyűlési jelöltje is megpörgette az abszurdisztáni dumakereket, és elmondta, hogy annyi baj legyen, minek ide milliárdos beruházás, meg több ezer munkahely, mikor éppen újítják a 86-os főutat, és a jáki templomot is renoválják. Végül is tök ugyanaz a két projekt, nem? Az út korszerűsítése, meg a templomrenoválás majd nyilván segít még inkább beilleszkedni a nemzetközi szállítmányozásba, és annyi, de annyi új munkahelyet termet majd, mint a csuda.

  De hogy a poént a végén lőjem el, ahogy szokás, azaz hogy miféle turizmusról is beszélt Orbán? Nos hát; Simicska úr augusztusban erdőt vásárolt a területtől nem messze, maga a helyszín pedig jelenleg egy mezőgazdasági cégé, aminek résztulajdonosa Nyerges Zsolt és Semjén, a terület pedig vadászterületként működik. Így már érthető, miért volt nekik púp a hátukra ez az egész. Hogy fognak bőszen párzó vadnyulakra puffogtatni, és este a tábortűz körül jóízűt hányni a vörösboros vaddisznópöritől, ha a fejük felett több száz tonnás gépek szállnak fel és le, és legalább ezer ember ujjong, amiért van munkája?

  Munkahelyet teremtünk, tetszik érteni? De csak addig, amíg ez nem zavarja az oligarchiáinkat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: közélet bulvár társadalom mindennapok Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr954802328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása