Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ha egy demokráciában nincs helye az MSZP-nek, akkor a Fidesznek hol a helye?

2013.05.02. 13:20 :: Bandi bá'

  A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában figyelemreméltó vélemény hagyta el Kósa Lajos száját, miszerint "politikai bűnözők vannak a szocialisták között, és amíg ezt az MSZP nem tisztázza, addig nem lehet demokratikus és normális pártnak tekinteni. Egy demokratikus országban nincs helye az MSZP-nek." Rendben Kósa úr, igazán köszönjük ezt az éleslátást. A kérdésem már csak annyi, hogy a sokadik országos balhéjuk után önnek és a pártjának hol a helye?

  A Laborc-Portik ügy hosszú napok óta pörög a médiában, egymás után látnak napvilágot a pro és kontra érvek az üggyel kapcsolatban, miközben annak bizonyos szegmensei még mindig nem tisztázottak. Ha elfogadjuk azt, hogy formai hiba történt, mert egy alvilági figurával nem feltétlenül a főigazgatónak kell kapcsolatba lépnie, akkor is tudnunk kell, hogy a titkosszolgálatoknak nem hogy joga, de kötelessége is tárgyalni minden, akár alvilági személlyel is, aki számukra fontos információkkal bírhat. Külföldön bizonyára el vannak most hűlve azon, hogy mi megy itt nálunk; a lapokban lehet olvasni a magyar titkosszolgálat ügyeit? Elképesztő lehet mindezt látni-hallani egy nyugati demokráciában, miközben mondjuk az USA-ban már az is rács mögé kerül, aki felfedi valakiről, hogy az illető az CIA-nak dolgozik. Itt pedig ez is a népszerűségnövelést szolgálja...

  Van azonban a dolognak egy húsba vágó momentuma. Jog szerint az ártatlanság vélelme ugyanis mindenkit megillet. Addig senkire nem süthetjük rá a bűnös bélyegét, amíg azt a bíróság ki nem mondja. Példánkban, ha a Laborc-Portik ügy miatt nem vonható felelősségre senki, akkor azért jobb vigyázni a szavakkal, ha pedig mégis, akkor arról majd a bíróság ítéletet hoz. Ezek után pedig jön Kósa "Beszólok keményen" Lali, és politikai bűnözőkről hadovál. Kérdem én, milyen jogon?

  Egyébként rendben, tegye. Hallottunk már ennél keményebb szavakat is a politikában, és ha úgy gondolja, hogy ennek hangot kíván adni, nos, szíve-joga, legfeljebb majd felelősségre vonják érte elnézik neki ezt is. De hányingerkeltően pofátlan dolog politikai bűnözőket emlegetni akkor, amikor a Fidesz már a sokadik balhéjába bukik bele. És ezek átláthatóak, bizonyíthatóak is. Kósa úr, hogy is voltak az Ángyán által leleplezett földmutyik? Hogy is van ez az éppen aktuális trafikbalhé, ahol már azt is kimondták sajtóértesülések, hogy Lázár és Rogán egyenes utasítására sikálták el a pályázatok tisztaságát, Hadházy Ákos pedig csak megerősítette ezt? Hová tűnt el a nyugdíjvagyon, vagy miféle belső körök érdekei diktálták például a játékgépek beszüntetését? És hogy kicsit még mélyebbre turkáljunk a mocsokban és ne feledjük a régebbi ügyeket sem, melyik párt akart tisztességtelen választási törvényt, kinek a fogdmegjei hordták fekete Audikkal szavazni a cigánysor lakóit múlt ősszel Tiszavasváriban? Melyik párt süllyedt odáig, hogy köztörvényes szőkeferiket szabadít rá tüntetőkre? És vajon melyik párt turkál bele az MNB tartalékokba, és kik érték el, hogy miattuk lassan egy egész ország és nép persona non grata lesz Európában?

  Folytathatnám még a sort Lali, de nem teszem, mert túl hosszú, és egyébként sem szerencsés jogi és erkölcsi bűnüket összevegyíteni még akkor sem, ha csináltatok mindkettőt bőséggel. Tudom én, hogy az MSZP sem volt szentek gyülekezete. De egy távoli jogerős ítélet előtt nekem ne vizionáljon politikai bűnözőket egy olyan párt tagja, amelyik száz kézzel turkál a mocsokban, és okkal sütik rá napról napra mind többen az állami maffia bélyegét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr55261958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása