Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ukrán Viktor nem szól be, bármi is a helyzet

2014.03.03. 17:40 :: Bandi bá'

 

  Mit csinált a napokban a mi édesdrágajó miniszterelnökünk, a magyar föld és a magyar nép édesatyja? Utazgatott kicsit az országában, persze nem álruhában, nem Mátyás király ő, cígölte magával a stábot, hagy lássa a jó nép ki jár erre éppen, meg a videó-archívum is hagy gyarapodjon, egyszer még sokat fog az érni biztosan. Megtekintett pár tyúkólat, parádézott egy pálinkásüveg társaságában, és még egy tizenéves kiscsávót is megtekintett, mert az a hír járta, hogy a srác kívülről fújja az Internacionálét mennyire nagyon rajong érte.

  Hogy közben a szomszédban éppen háború készül? Arról méla kuss van.

  Na jó, azért nem teljesen. Zsigó Róbert például sietve előpattant a szekrényből, csak éppen nem azt kiáltotta bele a meglepődött arcokba, hogy "Búúú!", hanem hogy "Ukrajnának nincs szüksége a Gyurcsány-koalícióra, a Fidesz nem lesz partner abban, hogy az ukrajnai konfliktus magyar belpolitikai kampánytéma legyen." Nem, senki ne csodálkozzon, ez itt nem az esti sóder. Zsigónak egy egész hétvégei seggvakargatás jutott gondolkodni a dolgon, és végül semmi mást nem bírt kiköpni magából, csak valami olyat, amiben lehet egy jót Gyurcsányozni, és kijelenteni azt, hogy qurvára nem fognak állást foglalni az ügyben, mert nem is akarnak. Jó Viktor apánk is csak annyit jegyzett meg, hogy nincs közünk az ukrán-orosz konfliktushoz, én azonban felhívnám a fővezérünk figyelmét arra, hogy van, mégpedig nagyon is.

  Először is Viktorom, te voltál az, aki évtizedekre eladósítottál minket Oroszország-anyácskának, de hogy azt a hitelt ki fogja visszafizetni, azt még te sem tudod. Márpedig előszeretettel csépeled az EU-t, sőt, nagyon szeretnéd te azt, ha Magyarország kívül kerülne Brüsszel kapuin, legalább többet nem akadna senki, aki csesztetne téged. Igen ám, de akkor ugyanolyan mértékben ki leszünk szolgáltatva Oroszországnak, ahogy ma Ukrajna. Végiggondoltad ezt, drága csillagom?

  Másodszor az van, hogy NATO-tagország vagyunk, ha ez még eddig nem tűnt volna fel neked. Mi lesz, ha az Észak-Atlanti Szövetség beavatkozik ebbe a konfliktusba? Dobsz egy SMS-t Putyinnak, hogy sajnálom tovaris, de most kötelességből farba kell hogy rúgjalak, vagy elsunnyogsz a balfenéken a NATO konferenciáról azzal a magyarázattal, hogy a magyar vadászgépek szétrohadnak az orosz légtérben, ezért nem mehetünk? Hova fogsz akkor pávatáncolni kicsi angyalom?

  Harmadszor pedig, hogyan fogod megmagyarázni a Kárpátalján élő határon túli magyaroknak, hogy szartál a fejükre, és nem emelted fel legalább a hangod egy kicsit? Mert az édeskevés, ha egy gyáravatón mintegy mellesleg kinyögöd, hogy a számíthatnak rád. Miben számíthatnak rád ugyan, ha még ahhoz is gyáva vagy, hogy állást foglalj vége, pici bogaram?

  Ukrajna szuverén nemzetállam volt. Most meg egy merő káosz, amelynek nincs a teljes lakossága által elismert, legitim kormánya. Az utolsó elnöküket erőszakkal elmozdították, az külföldre menekült, az aktuális kijevi kormányt pedig az ország fele nem ismeri el. Az orosz erők jelen állás szerint a Krímben vannak. Fel bírod fogni egyáltalán, hogy mindez mit jelent, és hogy mennyire pengeélen táncolsz?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr285841715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.03. 17:57:11

A kormány álláspontja helyes, nem szabad belemenni ebbe a témába, simán elég pár udvarias sablon.

Ha pedig a NATO akciózni akarna - aminek a valószínűsége 0 körüli -, Mo-nak meg kell vétóznia ezt a javaslatot.

Emlékezzünk a világháborús magyar szereplésre, tanuljunk a történelemből!
süti beállítások módosítása