Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hát a többiek mit csináltak?

2012.10.20. 13:00 :: Bandi bá'

  Vannak bizonyos afrikai országok, ahol a kormányváltást - ha éppen nem golyóval és falvak felperzselésével kezdik, lásd például Sierra Leone - akkor simán csak összeül néhány vudu-varázsló, aztán kecskevérrel bekent arccal kántálni kezdik a tűz körül, hogy "monnyonle!" Nálunk is valami hasonló történik, csak civilizáltabb (?) környezetben, hiszen mindenki tépi  a száját, csak éppen a fenekét nem emeli meg senki. Azaz emelte eddig, bocsánat, mert Szabó Rebeka végre csinált valamit. De hol volt a komplett ellenzék többi része?

  Ugye örökké egyetlen számla sem marad benyújtatlan, és ezt most végre láthattuk is. A földpályázaton  véletlenül mindig (na jó, majdnem mindig) befutó Fideszes oligarchiák eddig csak vígan vigyorogtak, hogy stílusos legyek, mint marhatök a vetésben, de most - ha csak pár másodpercre is - az arcukra fagyott a mosoly, Viktoréval egyetemben Kajászón. A gazdák ugyanis - az LMP-s Szabó Rebeka vezetésével - fogták magukat, és szépen kivonultak a falu környéki földekre, majd szépen elfoglalták azt a mintegy 280 hektárnyi földet, amit szerintük jogszerűtlenül nyert meg egy pályázó, neki maguknak pedig egy zsebkendőnyi terület sem jutott. A megmozdulást minden további nélkül meg tudom érteni, van még ennél durvább is, ha szakad a cérna, az viszont kevésbé világos, hol volt az ellenzék többi része? Innen is üdvözlöm a komplett MSZP tagozatot, kiváló szólamokat tudnak elhelyezni az interjúikban arról például, hogy Orbánnak már régen börtönben lenne a helye, meg a Fidesz már megbukott, de ha már ennyire a szívükön viselik az olyan ügyeinket, mint például a magyar földé, és szeretnék mihamarabb a rácsok mögött látni az oligarchiákat (vagy legalább a kiszolgálóikat), akkor ők maguk mikor tesznek végre egy laza kanyart a barázdabillegetők közt, az őszi szántásban? A jobbikos zászlóvivőket szintén kérdezem, ha befejezték a látványos flaszterkoptatást a Miskolci Avason, akkor nem ugranának le ők is vidékre? Ha már szavakban annyira védik a magyar földet, demonstrálhatnának ott is egy sort, és akkor talán végre elindulna valami. Mert amik eddig történtek ellenzéki megmozdulás címén, azok igen halovány akciók voltak.

  Szabó Rebekának meg innen is nagy-nagy respect addig is, amíg a többiek kitalálják, hogyan hozzanak össze ők is most egy ehhez hasonló politikai PR akciót lehetőleg persze úgy, hogy az mégse tűnjön koppintásnak. Viktor, te meg gyűrögesd a zsebkendődet, mert a hosszú hétvége még csak most indult...

 

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr674859390

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.20. 17:36:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szendike, a Kárpátok réme 2012.10.20. 20:38:17

A címben ott a lényeg. Valóban, a többiek mégis mi a jó francot csináltak addig???
süti beállítások módosítása