Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jó, ha tudjuk: az Alaptörvény közjogilag érvénytelen

2013.03.02. 14:05 :: Bandi bá'

  Jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy Magyarország jelenlegi, a Fidesz által bevezetett Alaptörvénye nem érvényes. A miértekre itt a lista:

  1. A Magyar Köztársaság Alkotmánya, valamint az Alaptörvény is, deklarálja az úgynevezett "népfelség" elvét, ami szerint a hatalom forrása a nép, és annak akarata. A népakarat jogos és törvényes kinyilvánítása pedig a népszavazás.

  2. A Magyar Köztársaság Alkotmánya világosan kimondja, hogy senki tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére, annak gyakorlására, valamint kizárólagos birtoklására, és az ilyen törekvésekkel szemben mindenki jogosult, és egyben köteles a törvény adta keretek közt fellépni. Ez a cikkelyt az Alaptörvény egy az egyben átvette.

 3. A jelenleg 2/3-os többségben lévő Fidesz-KDNP koalíció nem kapott felhatalmazást a választóktól arra, hogy az Alkotmányt önkezűleg módosítsa. Az Alkotmánymódosítás a választók megkérdezése nélkül történt, a népfelség elvét figyelmen kívül hagyva.

 4. A kormánypárt és a kormányfő az Alaptörvény előtt érvényben lévő Magyar Köztársaság Alkotmányára esküdött fel; az önkényes módosítással megszegte az Alkotmány azon pontját, ami a hatalom erőszakos megszerzésére és megtartására irányul. A jogállami demokrácia felszámolása, a szétválasztott hatalmi ágak központosítása, és az Alaptörvény ideológiai átírása olyan autokratikus rendszert hozott létre, ami alkalmas a hatalom kizárólagos és erőszakos birtoklására és ami így megvalósítja az Alkotmány és állam elleni puccsot, ami bűncselekmény, mégpedig azért, mert a népfelség akaratával ellentétesen, a parlamenti házszabályok megváltoztatásával és kijátszásával jött létre, ezen túlmenően pedig az Alaptörvényt NEM a parlamenti 4/5-ös többség szabálya szerint fogadták el, népszavazás pedig nem erősítette meg. Ennél fogva a kormánypárt, és azok képviselői esküszegést követtek el, ami államellenes bűncselekmény.

  5. Mivel az Alkotmány kimondja, hogy ilyen törekvésekkel szemben mindenki jogosult és köteles fellépni, ezért mint magyar választópolgár, a kormány intézkedéseinek, mivel azt egy illegitim Alaptörvény szabályozza, bármikor ellenszegülhetek, mivel egy közjogilag érvénytelen Alaptörvényt nem vagyok köteles elfogadni, ellene bármikor, bármilyen eszköz használatba vételével felszólalhatok.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr825113092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lacibá1 2013.03.02. 15:21:24

szerintem az ún. köztársasági alkotmányt sem szavazta meg a "nép", tehát a fenti logika bukfenc alapú! Vagy ha az jogos volt, a jelenlegi legalább annyira, nem gondolod?!
süti beállítások módosítása