Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kossuth tér konyec - Nyomorországnak erre is van 14 milliárdja

2013.04.20. 11:45 :: Bandi bá'

  Felröppent a hír - bár állítólag azóta már lelőtték - hogy a Kossuth tér, mint olyan, a teljesen felesleges átépítést követően a Nemzet Főtere nevet fogja viselni. Nem tudom, kinek a keble dagad ezektől a sorozatos pótcselekvésektől, amiket a valódi munka helyett tesz a kormány, de akinek még mindig nem volt világos, az végre kapjon a fejéhez; miniszterelnökünknek abszolút lényegtelen, milyen állapotban van az egészségügy, hogy a gyermeked el fog-e férni a megduzzasztott osztályokban szeptembertől, vagy hogy a kézi vezérelt rendőrség impotenciája miatt hetente hány embert rabolnak ki, vernek agyon, erőszakolnak meg - persze mindaddig, amíg az áldozat nem valami fejes csemetéje, mert akkor füttyszóra ugrik az egész TEKnős hadsereg.

  Itt semmi másról nincs szó (ha ez még tényleg nem volna világos), mint hogy építsünk egy csilli-villi Patyomkin-országot, ahol igaz, hogy 2 millió ember él mély szegénységben, a munkanélküliség soha nem látott méreteket öltött, és talán az EU-ból is kipenderítenek lassan, de a lényeg az, hogyha fényességes uralkodónk kitekint az ablakán, csupa szépet és jót láthasson. Ürességtől kongó a boldog néppel teli stadionokat, a Horty-korszakot idéző főteret, a víg békemenetelőket, akik fennen éljenzik pártunkat és kormányunkat akárcsak a régi május elsejei felvonulásokon (éppen csak a vörös molinókat szívta időközben narancsosra a nap), és természetesen a szépen kigömbölyödött oligarchia-gazdákat, akiknek a földmutyija miatt előbb-utóbb az éhhalál következik majd be vidéken. (Ez egyáltalán nem vicc, akit érdekel, az merüljön el Ángyán József legújabb beszámolójában az agrármaffiáról, amiben már 5 ezer, de 16, sőt 27 ezer!!! hektáros birtokokról olvashatunk, valamint arról, hogyan veszélyezteti mindez az ország élelmiszer-ellátását).

  Minderre Nyomorországnak van 14 milliárdja. Van persze sokkal több is, ennél jóval nagyobb pénzeket nyelt már el feleslegesen a lefolyó, ahogy nyeli most is, hiszen a Kossuth tér körülbelül annyira szorult teljes átépítésre, mint a felcsúti mesevilág a kisvasútra, de ez is kell, meg az is, mert - mert csak. Valakinek nagyon csípi a szemét Kossuth, ahogy csípte Károlyi Mihály is, mégpedig annyira, hogy még jogszabálysértéseket alkalmazva is eltávolították tavaly márciusban. Persona non grata lett József Attila is (fene se tudja, hogy miért, hiszen vágta ő is a fát anno hűvös halomba, akárcsak tegnap a nemzeti fadöntők) úgyhogy őkelmét gyorsan leültették a Duna partra; apropó Duna. Küszöbön áll a nap, hogy idővel a Duna is megkapja a Nemzet Vize elnevezést, és ha csak nem indulnak el más irányba a dolgok, az Országház is megkapja majd az Orbánház nevet. Ráadásul az átépítéssel az is megoldott lett, hogy a választások előtt ne lehessen ott tüntetni. Ami pedig a 300 fa kipusztítását illeti, jó tudni, hogy Rogán Antal 3 évvel ezelőtt még azért vétózta meg a tér átépítését, mert ott 27 fát kellett volna kivágni.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr205236096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása