Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Magyarország igenis jobban teljesít, legalábbis a propangda szerint mindenképpen

2013.05.17. 15:55 :: Bandi bá'

  Mert miről is van itt szó? A propaganda többek közt attól hangos, hogy 3500 fővel több rendőr teljesít szolgálatot, és hogy a rezsicsökkentés hatalmas segítség a családoknak - csak hogy így mindjárt in medias res kezdjük ezt a kis bejegyzést. Arról már nem szól a fáma, hogy az új rendőrök száma valójában a propagált létszám fele sincs (nagyjából olyan 1500 főről van szó valójában), mert hogy ebbe beleszámolták az állománynak dolgozó autószerelőket, de még a negyven kilós, magassarkúban tipegő titkárnőket is, akiket egy nagyobb bilincskulcs agyonütne.

   A rezsicsökkentést is megpróbálják óriási sikerként elkönyvelni, az már más kérdés, hogy aki konyít kicsit a matematikához, az gyorsan rájöhet, hogy az így visszakapott családonkénti egy-két ezer forint még az elmúlt három év inflációjának köszönhető áremeléseket sem fedezi. Hiszen mennyibe kerül ma egy négytagú családnak a havi minimális élelmiszereket megvenni? Legalább 5-6 ezer forinttal többe, mint 2010-ben. De az igazi baj nem itt kezdődik, hanem majd pár hónap múlva fog jelentkezni. Belegondolt már vajon valaki abba a lelkes aláírók közül, hogy mi lesz, ha majd az őszi-téli fűtésszezon beköszöntekor a szolgáltató a soron következő karbantartási munkák helyett szépen felmutatja a középső ujját? Megteheti, hiszen súlyos tízmilliók esnek ki a zsebéből minden hónapban. És még mielőtt valaki abba a hibába esne, hogy azt hiszi, a szolgáltató így is dúskál a pénzben, az jobb ha tudja, hogy a sárga csekk által befizetett, vagy elektronikusan átutalt pénzből a szolgáltató körülbelül 30 százalékot kap meg, a többi állambácsi zsebét dagasztja. Bizony, minden száz forint befizetésből hetven az államkasszába megy, és az a bűvös egytized rész nem ebből, hanem a szolgáltató harminc százalékából kerül levonásra. Márpedig a szolgáltató ebből finanszírozza az új beruházásokat, a karbantartást, és ebből fizeti az alkalmazottait is. Vajon mi lesz akkor, ha a most még lelkesen aláíró állampolgárt a következő hónapokban az a hír fogadja, hogy valamely szolgáltatónál alkalmazásban lévő gyermeke/veje/testvére/házastársa lapátra került, mert a szolgáltató a kieső költségeket nem csak a karbantartási munkák elhalasztásával, de elbocsátásokkal is kénytelen megfogni? Íme a jó példa arra, hogy ez a hatalmas ötlet nem fellendülést, hanem csak újabb munkanélküliséget és újabb negatív gazdasági spirált is generálni fog.

  A jelenleg őrült módjára reklámozott propaganda, mely szerint jobban teljesítünk (ami ha látszódna, érezhető lenne, nem kellene reklámozni, innentől tehát eleve értelmetlen az egész), eddig olyan negyed milliárdjába került az országnak. Mivel az internet és a nyomtatott sajtó olyan kis komisz, hogy mindent megőriz, itt egy kis nyilatkozatcsokor arról, hogyan is vélekedett erről a jelenlegi kormánypárt ellenzékben.

  A három legfigyelemreméltóbb kritika egyaránt Cser-Palkovics Andrástól származik, ő például ilyeneket talált mondani 2008-009-ben:

  "A kormány ne közpénzből terjessze a hazugságait! A kormány, amely eddig semmibe vette az embereket, most hirtelen óriási kampányolásba kezdett, sajnos közpénzen."

  "A sajtóban megjelent hírek alapján egyértelműen látszik, hogy a kormány még a legnagyobb válság idején - miközben újabb gigantikus megszorításokon dolgozik - sem mond le a pénzkidobásról."

  "Pofátlanság, hogy a kormány 47 millió forintot költ kormányzati kommunikációra, miközben sorok kígyóznak az ingyen ételt osztó sátrak előtt."

  Ágh Péter sem volt rest megszólalni, ő ezekkel a szavakkal illette a kormánypropagandát pár éve:

  "Ha a kormány mindenképpen újabb hazugsághadjáratot akar kezdeményezni, akkor azt ne az emberek pénzén tegye. Ne az emberek pénzén etesse az országot, hanem dobják ők össze saját maguk, dobják össze a miniszterek."

  Az igazi aduász - természetesen - Szíjjártó Péter volt. Ő mindent beleadott a még 2005 végén elhangzott nyilatkozatába, érdemes rajta most, az esztelen pénzszórásuk közepette egy kicsit elmerengeni és alaposan átrágni:

  "Naponta lehetne egy mentőautót venni abból a tízmillió forintból, amelyet propagandára fordítanak. Egyetlen egy kormány sem költött ennyi pénzt maga népszerűsítésére, mint a jelenlegi. Ennek a véget kell vetni. Változásra van szükség!"

  Már várom, hátha lesz valaki, aki egy napirend előtti felszólalásban az orruk alá dörgöli. Igazán kíváncsi lennék a reakcióikra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr435304782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása