Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bajnai kirándulása a kicsinyített Magyarországon

2013.07.19. 14:55 :: Bandi bá'

  Nem is igazán azon van a hangsúly, sikeres volt-e Bajnai Gordon kiruccanása Felcsútra? Egyesek szerint teljes pofára esés volt az egész akció, mások viszont esküsznek rá, hogy már az is szép teljesítmény, hogy egyáltalán el mert menni az oroszlán barlangjába, miközben Orbán nyilvános beszédet sem mondott már ki tudja, mióta, úgy fél kiállni a tömegek elé. De a lényeg nem is ez.

  Ha Bajnai Gordon tesz egy körsétát a kies Felcsúton (mint ahogy azt eredetileg tervezte), és ott sorban bemutatja az új magyar főváros szemkápráztató látnivalóit, az sem számít sokat. Az az ember, akinek elege van a jelenlegi kormányzatból, ettől már aligha lesz frusztráltabb, aki pedig továbbra is kitart mellettük, azt nem ez fogja eltántorítani a kétharmados királyság ünneplésétől, mert tudja, és tisztában van vele, talán még profitál is belőle.

  A lényeg tehát egészen más. A lényeg az, hogy Felcsút ma Magyarország kicsiben, ahol egyetlen ilyen látogatás elég ahhoz, hogy a jelenlegi rezsim kimutassa a foga fehérjét. Mert Magyarország ma az a hely, ahol - mint láttuk - ellenzéki politikus nem látogathat csak úgy meg bizonyos helyeket, ha az a kormánypártnak vagy a miniszterelnöknek nem tetszik. Magyarország ma az a hely, ahol a nagykutyák az ország vagyonából stadiont építenek maguknak a hátsó kertbe, és ha valaki olyan téved arra, akinek a személye nem kívánatos, akkor a biztonsági emberek úgy kivágják onnan, mint kőagyú szekuritis a kullancsos gyereket a miskolci kórház váróterméből. Arról már nem is beszélve, hogy a Kubatov-listáról pillanatok alatt összetrombitálható az egy kis apróért mindenre kapható rohamcsapat, akik annyira hülyék, hogy műagyag liba helyett kacsákat lóbálnak tiltakozásképpen, ami tulajdonképpen csak azért teljesen mindegy, mert az a nyáj, akiknek ez a tiltakozás szólt, azt is elhiszi, ha holnaptól azt mondják, Bajnai nem is libás, hanem kacsás, vagy pulykakakasos, úgyhogy tessék csak szépen így hívni mától.

  Ez ma az ország, ahol szimplán "kusspicsába" van mindenkinek akár erőszakkal is, akinek nem tetszik Orbán rezsimje. Holnap talán terád küldenek majd óbégató rohamcsapatot, vagy énrám, teljesen mindegy. Számkivetett vagy, ha nem fújod a nótájukat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr95415017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása