Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nincs vétség, sem mulasztás a West Balkán ügyben

2012.07.04. 17:30 :: Bandi bá'

  Szögezzük le: sosem voltam egy bulihuligán. Soha nem tudott igazán lázba hozni, ha Dj. Akárki nyomta valahol a tuc-tuc "zenét" és az sem érdekelt soha, ha éjfél után ingyen volt a fél vodka Red Bullal valamelyik aktuális kocsmaszponzortól. Nem bírom továbbá a droidokat, akiknek az a hétvégi menőzés tetőfoka, ha Hetfield velük pacsiz, és azzal akarnak vagánykodni a nőjük előtt, hogy befizetik egy olyan szórakozóhelyre, ami úgy nagyjából 500 férőhelyes, de már a bejárat előtt olyan tömeg áll, mint a Népstadion előtt anno a Queen koncert idején. De azért beállunk a sor végére szivi, még akkor is, ha csak a ruhatárig jutunk, mert nehogy már ne menjünk be...

  Mindezt csak azért írtam le, hogy elmondjam, véleményem szerint az emberi hülyeség itt is határtalan, és bizony vannak, akiket a saját hülyeségüktől kell megvédeni. Jelen esetben viszont nem ez az, ami piszkálja a csőrömet, hanem a rendőség gyors vizsgálata, ami szerint nem történt semmiféle mulasztás részükről az ügyben.

  Az első segélyhívás este negyedtizenkettőkor érkezett, ebben arról beszéltek, hogy óriási a tömeg, és hogy állítólag meg is késeltek valakit. Az ügyeletes persze nem késett a válasszal: "Hát ne járjon buliba, akkor nem lesz tömeg. Engem most csak a késelés érdekel."

  Mivel emberünk (a diszpécser) láthatóan a zárlatos vízforralók szociális érzékenységének szintjén áll, ezért innen üzenem neki, hogy egy normális országban, normális intelligenciaszintű emberek, akik felelősséggel végzik a munkájukat, ezt a mondatot úgy írják, hogy: Nyugodjon meg, és mondja el pontosan mi történt, de szorítkozzon csak a késelésre, ugyanis fontos tudnom, vannak-e sérültek? Persze nálunk is így írják, csak másképpen ejtik, mert ugye az a fránya magyar nyelv...

  Egy másik bejelentés nem kevésbé érdekes, ebben egy lány arról számol be, hogy lelökték a lépcsőn, ellopták a pénzét, a tömeg pedig akkora, hogy mozdulni sem lehet. A válasz: "Lopás és könnyű testi sértés miatt tegyen feljelentést a kerületi rendőrségen, a lökdösődés magánindítványos ügy, a szórakozóhely bővítése pedig nem a mi hatáskörünk, ezért nem fogunk kimenni a helyszínre."

  Nem az ő hatáskörük, nem mennek ki, sőt, tulajdonképpen a telefont se kéne felvenniük... jó, hogy még azt nem tette hozzá végezetül, hogy: "oszt' kézcsókom."

  Összesen egyébként három bejelentés érkezett, de pont nem érdekelt senkit, mert magánindítvány, meg amúgy is, feljelentést kell tenni, aztán szia. Az eredményt tudjuk, a szórakozóhely tulajdonosát és a biztonsági főnököt elítélték, de a rendőrség még véletlenül sem hibázott, olyan nincs. Bár a térfigyelő kamerákon is jól látszott, mi van a Nyugati téren, ez sem zavarta senki lelki békéjét. Máskor persze, ha megjelenik valahol féltucat gárdista, öt perc alatt kint van a fél készenléti osztag, mert Orbánt elkapja a sikítófrász, de most gondolom Pintér úr is azzal volt elfoglalva, hogyan is tegyen rendet az ígért két hét alatt, ami már két éve húzódik. Legközelebb elnézést kell majd kérni a rendőrségtől, hogy zavarni merészeljük őket, vagy inkább hagyjuk a francba a 107-et, és oldjuk meg a dolgunkat mi, ahogy tudjuk?

  Talán ha valódi rendőrségünk lenne, nem pedig valamiféle pártutasítás alá vont kormányerő, még számíthatnánk is rájuk.

blog-Tömeg-a-West-Balkán-előtt1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr974629124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása