Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hurráoptimizmus - már csak 18 év...

2012.07.15. 17:00 :: Bandi bá'

  Erősen indult a hétvége. Nem csak, hogy Orbán Viktor közzétett az Interneten egy győzelmi beszédet (amiből körülbelül úgy árad a hamis, sőt mesterkélt pozitivizmus, mint a Guernica című festményről) miszerint csatát nyertünk Brüsszelben, de mindenki kedvence Matolcsy György, mielőtt elindult volna nyaralni, még szükségesnek tartotta közölni velünk, miszerint már csak röpke 18 év, és Magyarországon végigsöpör a felhőtlen jókedv és vidámság, amit a szárnyaló, pozitív gazdasági mutatók és a végre élhető társadalom okoz majd. Éppen csak azt nem tette hozzá, hogy "öhöm, bódottá..." De gondolom, ezt is csak azért hagyta ki, mert közben már azon járt az agya, hogy elcsomagolta-e a fogkeféjét?

  A lényeg, hogy a tervek szerint 2030-ra elérjük Európa fejlettségi szintjét, mind gazdaságilag, mind pedig életminőségben. Hogy 2030-ra az akkori Európa szintjén fogunk-e állni, vagy akkorra érjük el a mostanit, azt nem tartotta fontosnak közülni, de azt mindenképpen odaszúrta, hogy "2010-ben új korszakot nyitottunk. Úgy döntöttünk, elérjük azt, amire 500 éve nem voltunk képesek, fejlett, gazdag és boldog európai nemzetté válunk." Szóval ők eldöntötték, úgyhogy készüljön mindenki; ha most összehoznak egy gyereket, az 18 évesen beléphet majd tündérország kapuján egyenesen a boldogság-cunami közepébe, mi idősebbek meg addig vágjuk a centit, és barátkozunk még 216 hónapon keresztül a nettó 47 ezerrel, meg a havi plusz egy új adóval. Persze rá lehetne fogni mindezt a tündérporra, de inkább hagy idézzek egy sort a kedvenc filmemből: "Ha neked ettől áll föl, George."

  Mondott persze mást is. Egy ilyen beszédből nyilván nem lehet kihagyni az Orbán-ellenes puccsot bankvilágostól, vakondemberestől, CNN-estől, és persze szót kell ejteni a nagy brókertámadásról, hiszen Selmeczy Gabriella óta tudjuk, hogy a brókerek, miután kivakarták magukat a szilveszteri bulin szétdobott rókatócsákból, majd bedobtak egy kávét két aszpirinnel, azonnal újra nekiálltak shortolni Magyarországot.

  "Egyetlen hadjárat ez, mint az 1914-45 közti hosszú brit-német világháború. Az ellenfél már nem győzhet, de még mi sem nyertük meg a szabadságharcot. Előttünk van még két nagy támadás. Mindig a következő csata a döntő."
  Szabadságharc, világháború, hadjárat, csata... istenem, ezek annyit háborúznak, hogy lassan nem lehet az utcára menni rohamsisak nélkül. És közben azon gondolkodom, vajon ők is elhiszik-e ezt mérhetetlen ökörséget, vagy ezek a szövegek semmi másra nem szolgálnak, mint a Fideszes kemény mag tüzesítésére? Ha pedig nyélbe ütjük a megállapodást, mi lesz a fő hivatkozás a hivatalos kommunikációban? Hogy megkaptuk az IMF-től a hadisarcot? Mert ha ezt valóban komolyan így is gondolják, akkor nem hogy a diplomájuk megszerzésének módja érdekelne, de még az érettségijé is.

  Ezek után egy cseppet sem lehet csodálkozni azon, hogy Róna Péter közgazdász végre kimondta: Matolcsy nem csak szakbarbár, de egyszerűen meghibbant. Amit mellesleg körülbelül nyolcmillió ember eddig is tudott, egymillió legalábbis sejtett, a maradék egymillió meg remélte, hátha nem az.

  Aki bírja még cérnával, annak itt van a győztes hadvezér üzenete a megnyert Brüsszeli csatáról (csak azt nem tudom, melyik hadosztályunk harcolt ott?), amiben olyan okosságokat hallhatunk, mint:

  1: megvédett nyugdíjak, emelkedő reálbérek, ésszerű adózás, megszorítás helyett újraszervezett ország.

  2: kérés-könyörgés, hogy ugyan ne csináljuk már, küldjük már vissza a konzultáció kérdőívét.

  Ettől csak az nem kap agylobot, aki fából van, és aki Magyarországon él, mert az már mindent látott...

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr324656338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása