Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

37-en azt csinálnak, amit akarnak

2012.08.03. 13:30 :: Bandi bá'

  A Parlamentben januártól felálló házőrség létszámát tekintve gyakorlatilag majdnem minden egyes képviselő mellé jut majd egy-egy szobakajakon izmosodott egyenruhás, mivel a tervezett létszám 349 fő lesz, amiből 10-en köztisztviselőként szolgának majd, a képviselők létszáma jelenleg pedig 386 fő. Na most akkor ki lesz az a harminchét, aki mellé nem jut testőr?

  A Parlament védelmét már jelenleg is ellátja 266 rendőr. A jövőre felálló házőrség, túl azon, hogy Kövér László házelnököt is védi a választóktól, rendet rakhat a renitens képviselők közt, akár testi kényszerrel is. Az - egyébként teljesen felesleges - őrség éves fenntartási költsége nagyjából 2,3 milliárd forintba kerül majd nekünk, amit persze ismét úgy kommentálnak, hogy ez nem olyan sok. Nyilván, hiszen lehetne ez éppenséggel több is, ismerve a rongyrázós hozzáállást, de ilyen kapitális baromságokra én személy szerint a tizedrészét is igen soknak tartanám. Kormányőrség persze eddig is volt, de ettől függetlenül nagyon nincs szükségünk "köteles" Kövér magánseregére. A droidok maradjanak csak a mozivásznon.

orseg_blikk_msn_nagy.jpg

  Vajon kikből fog állni ez a díszes alakulat? Van egy olyan megérzésem, hogy megint csak a TEK-es módit követve, berántják majd az összes örző-védő céggel rendelkező haver minden munkanélküli vagyonőr-igazolványt lóbáló tagját, hogy azok aztán térdig érő símaszkban parádézzanak majd a kamerák előtt, ha esetleg Török Zsolt újabb petárdázásra ragadtatná magát, de ezúttal az ülésteremben, nekik pedig a pad alá kell gyűrniük a renitens politikust. És egyáltalán hogyan fog zajlani a munkájuk? Külön meg lesz határozva, kit mennyire szabad testi erővel kényszeríteni, vagy ha a kövérlaca csettint nekik, onnantól már minden mindegy? Ugyanúgy hátratörik majd a karját a fiatal Novák Elődnek, ha komcsizik, mint a hetven éves, köszvényes padtársának? Vajon Orbán és Pintér is kap majd egy "ajakzöldítő" jobbegyenest, ha elszakad náluk a cérna, vagy itt is életbe lép a jó öreg "a főnökhöz márpedig nem nyúlunk" hozzáállás?

  Tudom én, hogy a miniszterelnök szerint el kell gondolkodni azon, hogy nem volna-e érdemesebb átállni a demokráciáról valamiféle más berendezkedésre, de véleményem szerint ha ezt akarja, akkor rendezkedjen otthon a családdal a maga kedve szerint; a szorosan zárt ajtók mögött felőlem olyan állapotokat tart majd, amilyet akar, de ha kilép az utcára, akkor vegye észre, hogy az már nem az ő kis játszótere. Hogy a kedves vezetők pedig ennyire félnek az egyébként teljesen jogos népharagtól - mert senkinek ne legyenek illúziói, itt csakis erről van szó - arról más nem nagyon tehet, csakis ők maguk.

  És ha már itt tartunk; ezekre a testőrökre vajon ki fog vigyázni? Mert ugye első a biztonság, és a védelem, elsősorban a saját választóiktól...

 droid-army.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr194692003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása