Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Orbánt nem érdekli

2012.08.10. 12:30 :: Bandi bá'

  Nincs mese, tranzakciós adó mindenképpen lesz, mivel ez - a miniszterelnök szerint - korszakos döntés, és idővel az államháztartás egyik legfontosabb bevétele lehet. Azt is megtudtuk tőle továbbá, hogy őt nem érdeklik az IMF céljai, valamint hogy nem vezetik be a Nemzetközi Valutaalap által javasolt vagyon- és ingatlanadót, mert az nem szolgál magyar érdekeket, nincs hasznára az országnak. Az ATV interjúból természetesen az sem maradhatott ki, miszerint a válságkezelésünk sikeres.

   Érdekes ez az egész. Ha ugyanis az emlékezetem nem csal, akkor az ingatlanadó kivetésére pár hónapja még éppen a kormány unszolgatta az önkormányzatokat, aztán látva az elégedetlenkedést, meg a ki tudja, miféle hátulütőit a dolognak, gyorsan visszakozott, ami persze nem jelenti azt, hogy el is felejtették volna a dolgot.

  Az ingatlan, és a vagyonadó nem szolgálja az ország érdekeit. Ez a kijelentés is érthető, de persze kár azt gondolni, hogy ez értünk, nekünk szól. Nem, itt mindössze arról van szó, hogy a vagyonadó értelmetlen, mivel az emberek jelentős százalékának már semmiféle számottevő vagyona nincs; itt csak annak a szűk körnek a tagjai rendelkeznek még több-kevesebb adóztatható értékkel, akik jól jöttek ki a 16%-os adócsökkentésből, ők viszont nem szeretnék eltartani az országot, ami érthető. Úgy vélem, hogy odafent, a fejekben az ingatlanadó is problémákat okoz, mert egyelőre nem találják meg a módját annak, hogyan lehetne azt megoldani, hogy egy panellakás többet adózzon, mint egy Dunakanyarban épült villa? De azt hiszem, előbb-utóbb ezt is meg fogják oldani, és akkor bevezetésre fog kerülni, természetesen úgy, hogy ezt kizárólag a mocskos EU nyomására voltak kénytelenek megtenni.

blog-panel.jpg

  Belátom, rosszindulatú vagyok ezekkel a feltevésekkel, hiszen valóban feltételezhetnék róluk csupa jót is, például azt, hogy valóban nem azon agyalnak, hogyan lehetne addig csűrni-csavarni a fentebb említett dolgokat, amíg mégis bevezethetőek? De tehetem-e, amikor a miniszterelnök azt is fekete-fehéren kijelentette, hogy "a magyar parlament döntéseit senki nem vétózhatja meg". Értem én, hogy felemelő érzés hinni abban, miszerint úgyis az lesz, amit mi akarunk, de vajon már elfelejtette, hogy a csatlakozásunk előtt az egyik feltétel éppen az volt, hogy - a jogharmonizáció szerint - mind a jogrendet mind pedig a törvényalkotást EU-kompatibilissé kell tenni? Ami - többek közt - bizony azt is jelenti, hogy nem lehet elvakult bozótharcos módjára csörtetni előre, mint egy rinocérosz, és magasról tenni mindenre és mindenkire. Ez még sosem vezetett jóra, láttuk már az elmúlt két év alatt elégszer. De persze ahogy az IMF céljai sem érdeklik, úgy ez sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr24705062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása