Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nem, az én lányom soha!

2012.08.25. 15:00 :: -Britpopper-

Biztos nagyon sok édesanya szájából hangzott már el eme fenn említett mondat. A kislányos külsőt előbb-utóbb szépen levedli majd a gyerkőc és onnantól kezdve már csak reménykedni lehet, hogy nem a TV és az internet veszi kezelésbe a nevelését. Néha persze sikerül elkerülni a csapdát. Néha azonban nem.

Manapság már nem lehet szó nélkül elmenni a tény mellett, hogy mekkorát változott a világ az utóbbi néhány évben. A trendek folyamatosan változtak, a tinik pedig mindig is megpróbálták követni őket. Emlékezzünk csak, hogy amikor 2006-ban betört Magyarországra is az emo láz, akkor hány, meg hány szembe lógó hajjal megáldott, talpig feketében masírozó egyént lehetett látni nap mint nap az utcákon. A média is azonnal lecsapott a hype-ra, ott volt példának okáért a No Thanx zenekar akik bevallottan emo zenét játszottak (höhh, na persze...) holott 2006 előtt szerintem még az érettségire sem kezdtek el készülődni. Hat évvel később már ott tartunk, hogy bár a zenekar még létezik, zenéjük inkább tolódott el a nyálas rock irányába. Hiszen kereslet az emo stílusra már nincs. Lejárt a szavatossága, mehetett a kukába. Manapság már inkább az identitászavaros partyarcok futnak, természetesen a hozzájuk tökéletesen passzoló lánykákkal oldalaikon. Szeretek figyelmesen sétálgatni a belvárosban, ezért nem egyszer történt már meg velem, hogy olyan 12-13 év körüli tiniket láttam - talpig sminkben, falatnyi ruhákban - akik kinéztek jó 25-nek is. Persze festék nélkül teljesen más a helyzet. De amíg kilónyi festékkel és megfelelő ruházatban a party után egy jó kiadós ****** (mindenki azt helyettesít be amit akar) várja őket, úgy mindezek nélkül maximum a pultot támaszthatnák egész álló este. Ma már a normák sem ugyanazok. A szülőket pedig vagy nem érdekli, vagy nem tudnak mit csinálni. Láttam én már édesanyát a lányának "diszkós ruhát" venni, nem is lepődtem meg nagyon. Anyja lánya. Ugyanakkor hallottam már elég cifra sztorikat is szórakozóhelyekre ellátogató, természetesen a 18-at még messziről sem súroló tinikről akik simán bejutnak és onnantól kezdve már nincs megállás. Jöhet a pia, drog, cigi, sunyi szex a mosdóban. Ez megy manapság. Jó lenne ilyenkor valamilyen tanítandó példa dehát a TV-ben is csak az megy, hogy ribancnak lenni trendi érzés (lesd csak meg a VIVA TV-t és máris képbe kerülsz...), meg hogy ha a tangád kilátszik a miniszoknyád fölött az egyáltalán nem ciki, inkább vagány. Hát, persze.

pt.jpg

Ők is biztos könyvtárba mennek...

Akinek nem inge, az ne vegye magára. Elég sok értelmes lány van még, ahogyan a srácok között is vannak normálisak. Nem akar mindenki maffiózó, gengszter, meg szamurájkarddal hadonászó telepi rajcsávó lenni. Ha nem lennének páran ennyire durván befolyásolhatóak akkor talán kevesebb család menne tönkre évről-évre azért, mert szegény kisfiuk/kislányuk nem tudott vigyázni és valahogyan ott termett egy kisbaba. Rendben, ez csak egy szelet a tortából de érdemes elgondolkodni azon, hogy majd jelen fiatalság lesz az akiknek kezében ott fog tündökölni a fényes (?) jövő. Szoktam mondogatni vala: Nagy az Isten állatkertje - csak alacsony a kerítés.

 

U.i.: Bandi bá' kollégával nagyon örülünk, hogy ennyien látogattok minket napról-napra. Köszönjük!

1 komment

Címkék: média élet közélet társadalom mindennapok társadalomkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr124731166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coci45 2012.09.02. 17:59:17

Ehez nem sok mindent lehet hozzáfűzni.A Pedomaci blog is hasonló dolgokkal foglalkozott.Az emo korszak szerintem hamarabb jött mint 2006,ott volt Salay Csongor a the Grenma énekese ő már régebben emo volt.Ez most nem lényeges és nem is akarok kötekedni mert ez a poszt úgy jó ahogy van!:D
süti beállítások módosítása