Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A Bátonyterenye-Meteora túra

2012.08.26. 14:00 :: Bandi bá'

  Molnár Ferenc, Bátonyterenye polgármestere meleg napra ébredt. Éjszaka békák fújták odakint a halk kuruttyot, de hajnal felé csend lett, így végre jóízűen alhatott. Most, a Görögországba való kiruccanás reggelén jóízűen kortyolgatta a kávéját, és a város jegyzőjére gondolt, aki olyan előzékenyen - és persze felelőtlenül - odaadta neki a Skoda Suberb kulcsait holmi ügyintézésekre hivatkozva. Talán nem kellett volna, de hát...

  - Ott egy meg a fene, ha már ideadta - gondolta Molnár, majd jókedvűen zsebre vágta a kulcsot.

   A kocsit egyébként azért kapta, hogy szerezzen rá árajánlatokat és értékbecslést. Na de ha már így az ölébe hullt... vétek lenne nem kihasználni.

  - Fiacskám, vigyázz az előzéssel, habosra lötykölődik itt nekem a tojássaláta - szólt rá anyósa a dunamenti nagykanyarban, miközben egy hörgő Volán buszt előztek le nagy üggyel-bajjal. - Mivel fogom megkínálni a meteorai szerzeteseket, he?

  - Maradjon már, mama - válaszolt kelletlenül Molnár. - Azokat a csuhásokat úgyis csak az autó érdekli. Árajánlatot kell rá szereznem, hát nem érti? De hát kinek kéne odahaza egy ilyen kocsi? Az állampolgároknak túl drága, mi meg majd veszünk magunknak Audi A8-ast közpénzből. Értse meg, ezt csak külföldön lehet elpasszolni.

  A görög tengerparton, Paraliában sütkérezve gyorsan elrepült két hét. Igaz, Paraliától Meteora csak 150 kilométer, de Molnár úgy belakott a hínárvagdaltból meg a homárbefőttből, hogy mozdulni se bírt, így aztán pihenniük kellett. Na de nem is baj, hiszen a velük nyaraló képviselőtársa olyan élvezettel formázta a parton a homoksütiket, hogy valóban bűn lett volna sietettni. Molnár éppen a sósvizes frutellakoktélt szürcsölte a napon fekve, amikor villámként hasított belé a felismerés: ha hazaértem, el ne felejtsem majd felvenni a kiküldetésért járó napidíjamat. Elvégre ami jár az jár.

blog-meteora.jpg

  Molnár Ferenc (Fidesz-KDNP), Bátonyterenye polgármestere a rá bízott Skoda Suberb személygépkocsival - ahelyett, hogy arra árajánlatot szerzett volna - görögországi nyaralásra ment, bár az előzetes megállapodás szerint az autót kizárólag Magyarországon vezethette volna. Az üzemanyagköltséget a Mol tankolókártyával fedezte. A jogi szakértő szerint, aki rá bízott idegen dolgot saját tulajdonként kezel, sikkasztást követ el, és ez - értéktől függően - akár szabadságvesztéssel is járhat.

  Na, erre kíváncsiak leszünk...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr564731178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása