Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Gyuri, a történész

2012.08.30. 13:30 :: Bandi bá'

  Úgy látszik, Matolcsy György immár végképp elkötelezte magát az önjelölt történész szerep mellett. Most éppen Peter Watsonnak a német szellem nagy diadalmenetéről szóló könyvet elemezgeti, és szerinte "a magyarok mindig is közel voltak a németséghez, felemelkedéseik és bukásaik is hatottak ránk." Bizony Gyuri, főképp a bukásaik. Azok nagyon.

blog-matolcsy4.jpg
   De nem is a németeken van a hangsúly, bár az igaz, hogy hozzájuk hasonlítani magunkat gazdasági szempontból elég röhejes. A probléma sokkal inkább az, hogy a kedves miniszter úr egyre-másra ontja magából a történelemmel kapcsolatos szólamokat, legyen szó akár a harmincéves háborúról, akár a Második Világháborúról, és közben elfeledkezik arról az egyszerű tényről, hogy a mai magyar jelenben kellene inkább gondolkodni, még ha ez megerőltető is. Játszunk el a gondolattal, mi lesz, ha például Viktor folyamatos ellenállásának  és felesleges nyakasságának következményeként az IMF a sok huzavona után mégis dolgavégezetlenül távozik majd? Matolcsy akkor elmondja majd nekünk, hogy "az országunk átélte Pearl Harbor ostromát; éppen úgy, ahogy Hawaii esetében, az IMF meglepetésszerűen támadó vadászgépei itt is szörnyűséges rombolást vittek véghez a gazdasági kikötőnkben, elpusztítva a USS Arizona csatahajóként magasodó gazdasági mutatóinkat, de ahogy az amerikai nemzet is talpra állt a történtek után, úgy nekünk is sikerül majd." Ez persze csak egy példa volt, de én minden további nélkül el tudom képzelni...

  A lényeg viszont, hogy eddig bármibe is fogott ez az ember, annak súlyos kudarc, de legalábbis eredménytelenség lett a vége. Könnyű persze álomvilágban élni, és elmerülni a poros történelemkönyvek lapjai közt, de ha a miniszter úr egyszer egy újságot is kinyitna, és tájékozódna a mindennapi helyzetről, alighanem egy pillanat alatt átértékelődne benne mindaz, amit eddig mondott - már ha képes még hideg fejjel mérlegelni. Persze az sem kizárt, hogy napi szinten tájékozódik az ország helyzetéről, és pont emiatt menekül rendszeresen az olvasókuckójába. Vajon mi lesz, ha egy nap majd a kezébe kerül a Harry Potter, vagy a Gyűrűk ura? Lesz itt akkor nem csak tündérmese, de hallunk még EU kontra Magyarország kviddics-mérkőzésről, meg Brüsszel éjsötét Mordor tornyairól is, az biztos.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr894741391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása