Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Orbán Viktor a levelét megírta...

2013.04.16. 12:45 :: Bandi bá'

  Mázsás kövek gördültek le a mellkasunkról a hír hallatán; nem csak, hogy végre elérkezett a tavasz, de idén sem maradunk nemzeti fejtágító nélkül. Pártházvédő bicskások és sósavval felszerelt bácsikák lesik titkon a postaládát napról napra: szól-e vajon idén is az Úr? És szólott. A postás már úton van vele, türelem.

  Magyarország jobban teljesít címmel indul az a tájékoztató kampány, amivel ismételten tele spamolják a postaládáinkat, ott lesz benne szépen tételesen az egész nagy magyar sikersztori az elmúlt három évről. Mi? Hogy ezt nem a Viktor írta, hanem kormánypárti tájékoztató? Ugyan fiúk, nincs kormánypárt. Vikikirály van, meg a körbenyálazók, és pont. A levél valósághűsége meg nyilvánvalóan persze pont annyi lesz, mint egy politikusi vagyonnyilatkozatnak, de azért értjük a szándékot; Viktorunk trónját úgy rázzák itthon is és külföldön is, hogy remeg rajta őfelsége mint a kocsonya, muszáj tehát valamire ráfordítani az adóforintokat, hiszen ezen kívül már valóban csak a stadionok hiányoznak az országnak, semmi másban nincs hiány, a gazdaság pörög, a zemberek jól élnek, a pártfegyelem nem bomlik, így aztán kész is a nagy mű Simicska-cégestől, felcsúti kisvasutastól, ócsai lakóparkostól.

  Rögön egy jó hír: puha papírból lesz, így ha valaki mégsem talál benne érdemi olvasnivalót, még mindig megteheti, hogy egy laza csuklómozdulattal irányítja egy általa meghatározott célterületre. Aki mégis átböngészné, miféle sikerről írnak benne, az esetleg keresse majd meg benne, írnak-e valamit az államadósságról, aminek soha az életben nem volt még olyan magas a szintje, mint most, annak ellenére hogy majdnem 1400 milliárdot nyomtak bele a manyup vagyonból, vagy hogy éppen a napokban akarnak édesviktor tökére lépni Strasbourgban, de ő szemérmesen Navracsicsot küldi maga helyett, nehogy ő kapjon pár kokit meg sallert. Aztán jó volna tudni azt is, mekkora sikernek véleményezik majd a MOL felvásárlás hozadékát, ami totális bukta, a cég azóta sem tud magához térni a sikersztoriból, csak egy pofon után szalad bele a másikba. Hogy az élelmiszerárak a csillagokban járnak, de senkinek esze ágában sincs  ÁFÁ-t csökkenteni, inkább nyomják tovább a rezsihülyeséget, mint univerzális csodafegyvert, mintha az maga volna a Szent Grál, merthogy állítólag van, de látni még nem láttuk. A csúcsra járatott munkanélküliségről, meg a külföldre szakadt félmillió hazánkfiáról is ejthetnének pár szót, vagy az évek óta negatívban járó GDP-ről is esetleg.

  Nem tudom, ki hogy van vele, de úgy gondolom, aki az elmúlt három év alatt nem borult el agyilag, az már nem is fog. Teljesen felesleges újfent hírül adni, hogy a beteges grafománia még mindig nem múlt el, hiszen aki jövőre is rájuk akarja húzni az X-et, annak a tények vajmi keveset számítanak, aki pedig nem, annak jó oka van rá miért nem. Úgyhogy a magam részéről úgy vélem, Viktor kapja össze a Kubatov-listáról a facebook oldalát lájkoló 150 ezer embert plusz azt a 698 ezret, akik tavaly visszaküldték a konzultációs ívet, és postázza nekik a legújabb szürreális kisregényét, a többieket viszont hagyja szépen békén.

  És még egy apróság: ha már levélből kell megtudnunk, milyen sikeres ez az ország, mert másképpen nem látszik, megette a fene az egészet.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr245229382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2013.04.16. 23:26:12

"A csúcsra járatott munkanélküliségről,"

A munkanélküliség Bajnai idején volt a csúcson, 11,8% (akkor szakadt legtöbb hazánkfia külföldre), most jóval alacsonyabb.

A GDP arányos államadósság folyamatosan nőtt 2002 és 2010 között 52%ról 82%-ra, tavaly év végén kb 79%-on állt, és várhatóan folyamatosan csökken tovább.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.04.16. 23:36:32

Itt is a fidesz simli! Már kezdik a hitelfelvételt!
A pécsi Tüke Busz Zrt. 1,2 milliárdos kölcsöne mellé tervei szerint további 6,5 milliárd forint hitelt vesz fel csütörtökön a pécsi városvezetés. Csak pár hete mondták, hogy nem lesz ilyen.

"Az Önkormányzat az év hátralevő időszakára 3,5 milliárd forintos folyószámla hitelkeret felvételét tervezi. A bevételi és kiadási előirányzatainak, valamint fejlesztési tervének teljesítéséhez további fejlesztési kölcsön igénybevételére van szükség 2,5 milliárd forint értékben"- áll a csütörtöki közgyűlés egyik előterjesztésében. Ehhez jön még ugyanezen a közgyűlésen egy félmilliárd forintos munkabérhitel.
Azaz, egyetlen közgyűlés leforgása alatt 6,5 milliárd forint hitelt vesz fel a fideszes városvezetés jóvoltából az önkormányzat. Ehhez jön még 1,2 milliárd forintos Tüke Busz hitel, ami már karcolja a 8 milliárd forintot.

Hamar túltette magát Pécs az állami hitelátvállaláson. Pintéréknek köszönhetően 12 milliárdra csökkent Pécs hitelállománya, ezt most pár óra leforgása alatt visszatornásszák 20 milliárdra.

Mindezt úgy, hogy a városvezetés korábban leszögezte: nem vesz fel újabb hiteleket.

flippant 2013.04.16. 23:55:51

@Blogger Géza: Elég felnőttek vagyunk már ahhoz, hogy tudjuk, hogy hogyan hazudik a késsel-villával zabáló félázsiai.
Az államadósság nem csökken hanem stagnál (a proliknak "bemutatott" pár százalékos csökkenés statisztikai trükk), a korábbi jelentősebb csökkenés pedig a manyup pénzek lenyúlásából és a lakosság zsebéből kiszivattyúzott bankadókból alakult amit még egy alsó tagozatos kisdiák is meg tudott volna csinálni.

béla a görög (törölt) 2013.04.17. 00:07:40

KUKA!

Az adómért többet várok.

Lencsés István 2013.04.17. 00:08:35

Nem fejtágítás lesz , hanem tényközlés , hogy ti anonimok is megértsétek ....

Blogger Géza 2013.04.17. 00:13:20

@flippant: Ja, más is meg tudta volna csinálni, csak éppen senki se csinálta meg. Se D-209, Se Gyurcsány, se Drazsé, se Veress, se Bajnai, se Oszkó. Dumálás az ment...

P.Freddy 2013.04.17. 00:47:51

@Blogger Géza:

"A munkanélküliség Bajnai idején volt a csúcson, 11,8% (akkor szakadt legtöbb hazánkfia külföldre), most jóval alacsonyabb."

Géza, ez még tőled is gyenge, amikor faluhelyeken egy emberből kettőt csinálnak, mert (szó szerinti idézet, ez megy ma Magyarországon!) "nézd Bélám, most kétfelé kell osztani a munkádat, mert kell a statisztikába a több munkavállaló".

"A GDP arányos államadósság folyamatosan nőtt 2002 és 2010 között 52%ról 82%-ra, tavaly év végén kb 79%-on állt, és várhatóan folyamatosan csökken tovább. "

Ja, az elkúrt 8ezer milliárddal, tudod, az elfüstölődött manyup-pénzek Selmeczi módra, és a többi szétbszás, meg Orbán Viktor Belizi offshore-jai, meg hasonlók miatt jelenleg 94%-OS A VALÓDI ÁLLAMADÓSSÁG.

P.Freddy 2013.04.17. 00:52:56

Levélírás költségéhez kapcsolódva: A siklósi várható totál-FIDESZ-buktát tudjátok mivel védi ki pártunk/kormányunk? Ezt figyeljétek, nem RÁKOSI propagandistája írta, hanem mostani friss anyag (valószínűleg a homokos izraeli kampánytanácsadók terméke, ők már csak tudják miután döglik az egyszeri fideszbirka, totál besz.rás...:)

"Pohl Marietta, aki Vargától vette át a Fidesz siklósi szervezetének elnöki tisztét, a Siklós Híradónak azt nyilatkozta, hogy a távollévő képviselő leváltása „a hatalomvágytól ittas, saját politikai céljaikért gátlástalanul összeboruló ellenzéki erők átlátszó követelése”, azoké az erőké, amelyek „nem tartják szem előtt, hogy egy időközi választás milyen mértékű anyagi terhet ró szeretett városunkra”."

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.04.17. 04:08:42

@Blogger Géza:
Édes hülye gyerekem, az államadósság abszolút értékben (hogy te is értsd: forintban) SOHA nem volt még akkora, mint idén márciusban.
Ja, és ebben benne van a leendő nyugdíjasoktól elrabolt 3000 milliárd (3 billió: egy hármas meg 12 nulla) forint is.
Hagyjuk a százalékolós trükköket, jó?

Az pont olyan hazugság, mint az, hogy Orbán fejenként 51 eezr forinttal több pénzt szerzett az országnak.
Valójában pár ezer euróval (szintén fejenként!) kevesebbet, csak úgy elbaszták a forint árfolyamát (265 Ft helyett 305 Ft), hogy forintosítva még így is többre jött ki.

A hozzád hasonló egy agysejtű idiótákat még meg tudják vezetni.
Mást már nemigen.

2llkedő 2013.04.17. 05:47:25

@Blogger Géza: "A munkanélküliség Bajnai idején volt a csúcson, 11,8%"

"""2012. december–2013. februárban a munkanélküliek létszáma 502 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 11,6%-os volt. """

Hol van az a jóval alacsonyabb? És ebben benne van, hogy hat hónapról háromra le lett csökkentve a regisztrálás. Trükkök százai....

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.04.17. 06:23:13

tudjuk..ti bloggerek máshogy VÉLIK ezt a világot.
nem baj. ez a levél nem nektek szól.

2llkedő 2013.04.17. 06:52:29

@FILTOL: "nem baj. ez a levél nem nektek szól."

Hanem a hozzád hasonló egybitesekhez.

Blogger Géza 2013.04.17. 06:52:55

@dr. Közbiztonság Szilárd: Ez abszolút mértékben irreleváns, magánemberként sem a hiteled abszolút értéke a mérvadó, hanem hogy hogyan alakul a jövedelmedhez képest amiből vissza tudod fizetni.

Blogger Géza 2013.04.17. 06:54:25

@félázsiai 2llkedő: Semmiféle "regisztrálás" nem lett lecsökkentve. Attól egy munkanélküli még munkanélküli marad a statisztikában, hogy nem kap ellátást.

Blogger Géza 2013.04.17. 06:55:58

@P.Freddy: :D Hát rajtad kívül sehol nem láttam még ezt a 94%-ot, értelmes ember ilyen marhaságot nem ír le... Ez kb olyan pincérmatek, amikor a végén még hozzáadja a dátumot is a számla összegéhez.

2llkedő 2013.04.17. 07:11:10

@Blogger Géza: Attól, hogy valaki közmunkásként árkot takarít, még munkanélküli. Trükkök százai....

Hefebier 2013.04.17. 07:56:11

@Blogger Géza:

"Se D-209, Se Gyurcsány, se Drazsé, se Veress, se Bajnai, se Oszkó. "

Egyik sem nyúlta le a MANYUP-ot.
Nem értenek ezek semmihez.

DARTH HAJDU 2013.04.17. 08:01:01

@Blogger Géza: Hazudsz, mint mindig. A közmunka éhbérért megint csak a fideszes látszatmegoldás "lekommunikálva".

Ennyit tudtok, ennyi jött össze 3 év alatt: egy jó nagy adag semmi, kudarc, pofáraesés, bukta, "jól lekommunikálva", azaz az ellenkezőjének, sikernek hazudva. Ennyi a fidesz maffia-szekta.

Kétségbeesetten hazudoztok, mert 0 db. sikert nem tudtok felmutatni a saját zsebeitek tömködésés kívül. Neked legalább jutott valami? Vagy meggyőződésből hazudozol? Akkor téged is átvertek. (Mindkét esetben átvertek.)

Reterro 2013.04.17. 08:01:36

Már csak az a kérdés, a liberalizmusnak ezzel ellentétben van jövője

www.szabadujsag.com/kozelebbrol/70-velemeny/8926-a-liberalizmus-hattyudala

Blogger Géza 2013.04.17. 08:20:35

@Hefebier: Ez így van, próbálták ugyan ők is visszaterelni a népet az állami rendszerbe, mert látták, hogy így fenntarthatatlan a dolog, de csak kismértékben sikerült, nem volt meg bennük az erő, el is buktak.

Blogger Géza 2013.04.17. 08:22:08

@félázsiai 2llkedő: Bajnai idején is volt egy halom közmunkás, azokat sem számolták akkor munkanélkülinek. Kettős mérce...

2llkedő 2013.04.17. 08:52:24

@Blogger Géza: Csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítok.

Trükkök százai....

Blogger Géza 2013.04.17. 09:18:32

@félázsiai 2llkedő: "Trükkök százai" No igen, Gyurcsány idézetekből jó vagy, de ő már a múlt, próbálj inkább a jelenre meg a jövőre koncentrálni.

2llkedő 2013.04.17. 09:24:07

@Blogger Géza: Tudom, Kuszaszemnél trükkök ezrei vannak.

Hefebier 2013.04.18. 14:26:27

@Blogger Géza:

Nem volt egy Selmeczi Gabijuk.
süti beállítások módosítása