Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Százmillió sok, kétmilliárd nem

2012.09.30. 12:00 :: Bandi bá'

  Évente megközelítőleg 300-350 ezer ember látogatta a budapesti Vidámparkot, aminek kapujára idén ősszel (előre láthatólag novembertől) rákerül a lakat. A magyarázat egyszerű, a park veszteséges, és ami veszteséges, azt a megszorítások, és a kedvezőtlen gazdasági helyzet idején be kell zárni. A park üzemeltetése évente nagyjából százmillió forintba kerül. Ez az átlagember számára felfoghatatlanul sok pénz, az államháztartásnak pedig jobbára csak zsebben zörgő apró. Főleg, ha azt nézzük, hogy a KDNP "búcsújáró helye" nemrégiben kapott mintegy kétmilliárd forintnyi állami támogatást. De persze arra szükség van, nehogy viharok dúlják fel Semjén belső, szent lelki tavának kényes egyensúlyát.

  Azt is halljuk, hogy a park elavult. Nem kétlem. De ez esetben egy kétmilliárdos támogatásból lehetett volna néhány beruházást tenni, amit valószínűleg úgyis Simicska kap meg, és nyilván elsőként csónakázhatott volna végig az avatáskor a mesealagúton, de bánom is én, legalább megújul. A futballstadionokra szánt újabb milliárdokból is lecsíphettek volna egy adagot, főleg mivel egyébként is tudja mindenki, hogy azok sem fognak hozni soha egy fillér hasznot sem. Ha figyelembe vesszük, hogy mennyibe fog kerülni az üzemeltetésük, az ott dolgozók bére, és hogy e mellett hányan váltanak majd jegyet egy-egy mérkőzésre, akkor ez bizony borítékolható. Nem arról van szó, hogy mentsünk meg mindent, ami veszteséges, újabb veszteségek árán is, de a Vidámpark mégis egyfajta több évtizedes szimbóluma a fővárosnak, és még menthető lett volna, ha az illetékesek is akarják, a stadionok viszont már eleve veszteségesre épülnek, és csak PR célokat szolgálnak, ez előre tudható. Tarlósnak pedig kötelessége lett volna kiállni a park mellett, de ilyenről persze ne is álmodjunk; szépen levezényli majd a bezárást, egyetlen hang nélkül.

  A Vidámpark területét megkapja majd az Állatkert, állítólag. Nekem azonban erős a gyanúm, hogy ez is csak gumicsont, pár hónap után ugyanis majd "váratlanul" kiderül, hogy az Állatkertnek még sincs rá szüksége, és erre hipp-hopp, máris ott terem majd egy kormányközeli haver cégestől, hogy valami jó kis kormányzati beruházást kezdjen az üres területen.

 blog-vidam-535.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr534811115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása