Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mi lesz október 23-án?

2012.10.06. 15:30 :: Bandi bá'

  A kérdés bizony nem bagatell, ezért aztán nem árt újra, nyomatékosan feltenni szóval: gyerekek, mi lesz vajon idén október 23-án? Persze nagy valószínűséggel a tüntetéseken és a nagyszámú rendőri jelenléten kívül semmi, de azért az mindenképpen figyelemre méltó (és némiképp elszomorító), hogy ez a nap egy ideje már nem az emlékezés, hanem a kormány felé kifejezett elégedetlenség napja. Ne legyenek persze illúzióink, jól tudjuk, hogy 2010 előtt is így volt már ez, azzal a különbséggel, hogy most az ellen tüntetnek, akinek 2006-ban tagadhatatlanul volt valamennyi része abban, ha csak másodkézből is, hogy szétverték fél Budapestet.

  Két dolog azonban borítékolható. Az egyik, hogy a miniszterelnök újra el fog bújni a tömeg elől. Vagy egy vagonnyi TÖK-ös (elnézést, TEK-es) huszár kíséretében szökik majd valami alibi látogatásra külföldre (okos taktika, vissza sem kell már jönni, ha netán újra lánga borulna mondjuk a rakpart), vagy egyszerűen ki sem bújik a gardrobe-ból, és kordonok mögött tölti majd el a napot. Nem új dolog ez, 2011 márciusában már fizetett statiszták vették őt körbe a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, aztán tavaly októbertől végképp beállt a zabszem effektus, sem idén március 15-én, sem augusztus 20-án nem bukkant fel sehol, a jelenlétét, hogy egyáltalán ő még van, és létezik, maximum néhány gyújtósnak használt konzultációs levélke bizonyítja.

blog-október.jpg

  A másik dolog, ami szintén biztos, hogy tüntetések lesznek, mégpedig úgy néz ki, hogy ellenzéki összefogással. A Szolidaritás és a Milla közösen vonul fel. Persze az ellenzéki összefogás, mint tudjuk, korántsem homogén, hiszen a Fidesz már Gaskóékat is megvette kilóra, de amennyire az előzetes hangulatból leszűrhető, a levegő kicsit puskaporosnak ígérkezik, az persze más kérdés, hogy valóban lesz-e ennek a felpaprikázott hangulatnak valamiféle következménye, vagy a tömeg megőrzi a nyugalmát?

  Két hét múla kiderül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr944823226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása