Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2014-ben újra nyerünk... legalábbis Viktor ezért könyörög

2012.10.15. 12:30 :: Bandi bá'

  A Fidesz háza táján napról napra nagyobb a pánik mostanság. Az csak egy dolog, hogy már a saját szavazóik véleménye sem érdekli őket, valószínűleg úgy vannak vele, hogy addig csiszolgatják, faragják a választási és regisztrációs törvényt, míg végül már szavazatok nélkül is nyerhetnek, jobb az ilyesmit nem rábízni a labilis idegzetű szavazókra. Tündérország tündérpolgárainak 4/5-e szerint ugyanis nagyon nem jó a regisztrációs rendszer, és a maradék sem tudott egyértelműen állást foglalni mellette, amire odafent az volt az igen bölcs reakció, hogy akkor majd beleépítjük a tákolmányba, azt' azzal mindenkinek coki.

  De ami még ennél is jobban bepörgette a narancsfényű dumaszínházat, az Orbán könyörgő beszéde az ő szeretett népéhez. Nem ez az első, a nyáron már láttunk tőle egy ilyet, akkor egy Internetes videóban rebegte fátyolos szemekkel, hogy ugyan legyünk már olyan jók, és postázzuk neki vissza a kérdőívét, ha már volt olyan áldozatkész, és ránk szánta a papírt. Meg is tette ezt neki úgy 8 százalék, valószínűleg azok, akik valahol legbelül már úgyis leszámoltak minden reménnyel. Most pedig a TV2 egy kormánykasszából jól fizetett PR interjú keretében teljesen önzetlen módon végigkövette a nagy vezér egy napját, és ebben a riportban ő azt találta mondani: "Ha a következő választásokon kapunk még négy évre lehetőséget, akkor itt hat év múlva olyan ország lesz, hogy mindenki haza akar jönni."

  Régóta mondom már, valóban csak egy lépésnyire vagyunk attól, hogy valaki odafent kijelentse, száguldó eredményeink láttán az EU fontolgatja, hogy csatlakozik hozzánk. Viktor most mindenesetre a megértő, bűneit kimondatlanul is bánó, hamut a fejére szóló vezető képében jelent meg (a hétre biztos ez volt előirányozva), aki kikacsint a kamera mögül, mondván, hogy na, legyetek már olyan jók, aztán húzzátok be oda azt az X-et, ha nem túl nagy kérés, nektek az semmi, de nekünk igazán jól jönne, légyszi-légyszi!

  Arra mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fog az Unióval versenyképes fizetéseket és infrastruktúrát kreálni ennyi idő alatt, amikor még egyelőre az egymillió munkahely is leginkább afelé halad, hogy a végére valóban csak ennyi lesz az egész országban. Igaz, hogy a folyton hadban álló Matolcsy víziói szerint már most a svájci életszínvonal sarkát kellene taposnunk, de ez maximum akkor látszik, ha az ember tesz egy kört a Budai villanegyedben és nem mozdul ki az ország maradék 93 ezer négyzetkilométerére, ahol mostanság jobbára csak leendő stadionok árnyai és keserű hangulatú közmunkások körül fütyül a szél. Valaki mindenesetre szólhatna már nekik, hogy a nyugatra kivándorolt fiatalok többsége éppen az elmúlt két évben távozott innen. Akik nyilván haza is fognak jönni 2014 után, ha ne adja az ég, újra a Fidesz nyerne. Leginkább azért, hogy még azt is kimenekítsék a közgéptársaságból, amit véletlenül itt hagytak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr74849242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása