Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Gyerekek, elkurvultatok!

2013.03.20. 17:00 :: -Britpopper-

Összességében igaz ez a fiatalok többségére. Agymosott, ide-oda ténfergő zombikká degradálódtak akiket orruknál fogva lehet vezetni. Anti-utópiában élünk. Egy átlagos tizenévest jobban érdekel a pia, a drog, meg a szex mint az hogy melyik iskolában tanuljon majd tovább, esetleg később mihez kezdjen az életével. Ambíciók nélküli, irányított népség. A TV, az internet és bulvár elegendő tartalmat biztosítanak ahhoz, hogy ezek az egyének azt hihessék: boldogok. De a trendi cukormáz alatt bizony rohad a belső. Telnek az évek, változnak az idők. A végén pedig jön a pofára esés. Hoppá, ezt talán nem így kellett volna! – gondolják magukban. De addigra már majdnem a fél életük elszállt.

Fiúk!

Miért a minél drágább és minél többet tudó technikai kütyük lettek a mérvadóak számotokra? Miért kell csőnacikban és idióta színes cipőkben járkálnotok amikor pár év múlva – elvileg – egyetemre készültök? Ha ilyen cuccokban mentek később állásinterjúra is, ne sok jóra számítsatok. Iphone, Ipad, csúcs-PC, érintőképernyős mobilok és androidos játékok tömkelege. Ez kell nektek? Meg a minél hangosabb dubstep, ugye? Még reggel, a metrón is. Feszítetek, mintha tiétek lenne az egész világ. A többi embertársatok magasról le van ejtve, hiszen ők nem olyan egyéniségek mint ti. Kóboroltok. Tengtek-lengtek. Suli után a tanulás nem releváns, a PC annál inkább. Legújabb, AAA-kategóriás videojátékok, online póker, meg a pornó. Örültök ha van csajotok, de lelkileg messze álltok tőle. A szex, a minél változatosabb szex persze első helyen szerepel de milyen tanácsokat adtok akkor amikor a csajotok sírva rohan hozzátok mert mondjuk otthon balhé volt? Hol vannak ilyenkor a valós, és nem a megjátszott érzelmeitek? Iphone, Ipad, csúcs-PC, érintőképernyős mobilok és androidos játékok tömkelege. Ez kell nektek. Persze tisztelet a kivételnek.

Lányok!

Miért kell kilónyi sminket magatokra kennetek minden nap amikor mindez pusztán a kizsákmányoló világ rákfenéinek egyike? Hiszen fontosabb lenne a természetes szépség, aki szeret (úgy értem tényleg szeret, nem csak úgy mondja) titeket annak úgysem fontos, hogy minden nap erősen ki legyen festve a szemetek, vagy hogy ki legyen vasalva a hajatok. Ez utóbbi amúgy is elég káros. A ruháitok nektek is több tízezer forintosak. Persze, hiszen a trendet követni kell és Anyuci meg Apuci pénztárcája egyébként is elég vastag, nemde? A pasikat váltogatjátok, mint mások a fehérneműt. Tanórán ti is mobiloztok, közben pedig remekül elhülyéskedtek a többiekkel de érettségi után ugyanúgy hoppon maradtok mint a fiúk. Apropó, iskola! Hátitáska helyett válltáskával jártok? Ennyire fontosabb nektek a divatos megjelenés, mintsem hogy kényelmesen vinni tudjatok magatokkal minden kellő tankönyvet és tízórait mellé? Délutánonként pláza, mekis kaja és cigi. Hétvégén pedig pia, partidrogok és buli. De ne aggódjatok, nektek ebbe soha egy forintot sem kell beleadnotok. Hiszen Anyuci meg Apuci pénztárcája egyébként is elég vastag. Rossz úton jártok. Persze tisztelet a kivételnek.

Hová tartunk?

komment

Címkék: média élet közélet társadalom mindennapok társadalomkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr355149803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása