Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mert a TEK az igenis kell, csak nem tudjuk, minek?

2012.08.27. 13:00 :: Bandi bá'

  A napokban Hajdu János úr is kinyilatkozott. Igaz meglettünk volna nélküle, na de ilyen zűrzavaros időkben, amikor már a hónapok óta csak motorozgató Rogánt is előbányásszák egy-egy demagóg nyilatkozat erejéig, miszerint a gazdaság pörög, az élet szép és jó, Magyarország meg szárnyal, nos, ilyenkor minden olyan emberre szükség van, aki tud dobni némi pozitív propagandát a jónépnek. A TEK főigazgatójától azt tudhattuk meg, hogy a közjogi méltóságok elégedettek a munkájukkal, és hogy ők a világon a leggyorsabban reagáló erő állítólag. Ez utóbbit hallva már látom is, ahogy özönlenek a gratulációk a CIA, az MI6, és Brad Pitt nevében is...

   Hogy gyorsan reagálnak, az bizonyára nem kérdés, az már inkább, hogy pontosan hogyan is működik ez a fekete dresszes operett-társulat? Mert Ostenburg-Moravek Gyulának, aki tudvalevőleg már 1944-ben meghalt, levelet írni még egy dolog, hiszen nem mindenki járt olyan sokáig iskolába, hogy eljusson a 20. századi történelemig. De hogy például Csókakő esetében úgy átvágják a hírszerzést, mint kakit a palánkon, az azért nem mindennapi. (Persze ez - hivatalosan  - a rendőrségen csattant, de tudjuk, hogy a belügy révén közös az információk leosztása). Lehet, hogy nem a romkocsmák mélyén dülöngélő álértelmiségektől kellene információkat beszerezni?

  Persze, mint Orbán vazallusai általában, így Hajdu sem maradt adós néhány magas lóról elengedett további kijelentéssel. "Ha tetszik valakinek, ha nem, akkor is a legjobb felszerelést fogják megkapni" mondta. Rendben, ezzel nem is lenne baj, mert valóban, jól dolgozni csak jó felszereléssel lehet. Na de álljunk már meg egy szóra; mi az, hogy "ha tetszik valakinek, ha nem?" Felhívnám a figyelmét a tisztelt főigazgató úrnak, hogy az évi 13 milliárdos költségvetésük egyelőre még bizony nem Viktor zsebéből, hanem az én/mi adónkból van, ebből szerelik fel milliós terepjárókkal, szaunával, kondibérlettel az embereiket, ezért igazán díjazandónak tartanám, ha legalább annyi tisztelet lenne a szavaiban a költségvetés miatt méltatlankodók felé, ami ilyen esetben elvárható. Mivel pedig természetesen fel kell mutatni valami eredményt, mire is megy el ez a költségvetés a szaunabérleten túl, ezért Hajdu úr néhány napon belül például már a harmadik változatot ereszti el a legújabb üggyel, a Szíriában fogva tartott magyarokkal kapcsolatban. Beszél össze-vissza, csak hogy igazolja a létjogosultságukat, miközben még mindig nem tudjuk, mit keresett ott három nyugdíjas rendőr (kutyakiképzés persze...), és hogy hogyan tudták kiszabadítani őket, ha az előzetes hírek még arról szóltak, hogy megszöktek?

  Nem maradhattak el az olyan, a bevezetőben említett szólamok sem, mint hogy "a TEK a leggyorsabban reagáló alakulat a világon, a riasztás és az indulás között mindössze néhány perc telik el." Erről csak annyit, hogy egy szimpla tűzoltóállomáson 2 (kettő!) perc idő van megadva a riasztás és az indulás között, egyszer látogasson el valamelyikre, meg fog lepődni. Igaz, ők nem is kapnak havi több százezer forintot azért, hogy kordonnal vonják körbe a miniszterelnököt.

  Miután többször is szóba került már, hogy a TEK-et Orbán Viktor magánhadseregének tartják, Hajdu kijelentette: nem igazán érdekli, hogy Magyarországon néhány középszerű politikus mit is gondol róluk, mert az eredményeiket a világ több pontján sem vitatják. Én viszont azt mondom önnek, Mr. Nagyarc, hogy nem vagyok ugyan középszerű politikus, de a fentebb említett orbáni magánhadsereg, mint a TEK szinonimája, ma a magyar állampolgárok legnagyobb részének a fejében benne van, azaz nem néhány politikus, hanem néhány millió választópolgár vélekedik ma így önökről. Ami pedig azokat a világszerte elismert eredményeket jelenti, nos, néhány PR akcióval körített elfogás a TV kamerák előtt még nem érdem. Nem kell hozzá különösebb intelligencia, hogy az ember lássa, az önök által vezérelt letartóztatások jó részét tulajdonképpen a rendőrség is megléphette volna, ha nem bomlasztanák azt odafentről éppen szisztematikusan, és nem kéne önöknek a jó PR, hagy lássa az egyszeri választópolgár, milyen ügyes gyerekek maguk. Bizony, nem kellett volna az akciók feléhez sem egy tucatnyi sísapkás gyúrópadhuszár, csak éppen felülről így volt megrendelve. Az pedig, hogy olyan állampolgárokról gyűjtenek sokszor jogellenesen információkat, akik nem tetszenek a mostani hatalomnak, szintén nem eredmény.

  És végezetül persze elhangzott az a kijelentés, ami után világos, hogy ez csak egy igen drága kirakatszervezet a miniszterek védelmére. "Ma nincsenek Magyarországon olyan csoportok, amelyek kormányokat tudnának megdönteni, vagy emberéleteket veszélyeztetni."

  Szóval akkor miért is léteznek tulajdonképpen, és miért villog a szervezet nevében a "terror" szó?

blog-TEK_log.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr174732594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szendike, a Kárpátok réme 2012.08.27. 18:37:43

1. verzió, a szíriai túszok turisták voltak.
2. kutyakiképzésben tevékenykedtek.
3. baráti látogatáson voltak.

Na menjetek a p-ba. Kimentek a még áprilisban elraboltak után szaglászni, és ők is belesétáltak a ketrecbe, mert olyan bambák, ennyi.
süti beállítások módosítása