Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Orbán nyílt, pofátlan hazugsága a hiteltárgyalásokról

2012.09.07. 13:00 :: Bandi bá'

  Tudom, ez nem valami fergeteges, költői cím, de mivel ma reggel semmi ilyet nem találtam az újságok címlapján - holott gyakorlatilag ez lenne az egyetlen elképzelhető szalagcím a tegnapi után - hát kiírtam én. Tehát:

  Orbán Viktor, és az elhízott emberek klubja Sárváron tartotta az őszi ülésszakot megelőző frakcióülést. Komolyan, ennyi pattannásig telt, mosolygós vazallust ritkán lát az ember egy halomban, a boly közepén, a sok öltönyös között pedig ugyan ki feszít 700 forintos agyonmosott, hashurkákra feszülő kínai pólóban? Bizony, a miniszterelnök megjelenése az utóbbi hetekben már inkább idézte egy ötvenbe hajló, négy műszakban megőszült családapa sarki közértbe való mindennapos öltözékét. Amit minden keményen dolgozó apánál meg is értek, na de egy miniszterelnöknél, tucatnyi fényképész előtt?    Higgyék el, nem olyan elhanyagolható tényező ez. Amikor az ország első embere már arra sem képes, hogy alkalomhoz illő ruhát öltsön egy ilyen rendezvényen, és számtalan öltönybe bújt ember, meg a kamerák sokasága előtt megjelenik egy nívós szálloda halljában a hónaljszagú alvós pólójában (jobb esetben nem sörszagúan és nem szotyihéjat köpködve), akkor ott már tényleg nagy a baj. Világosan jelzi ugyanis a "törökbasaságot", azaz, hogy én mindent megtehetek, engem nem kötnek sem illem, sem egyéb szabályok. Ez a játszótér az enyém, én mondom meg, mi a helyes és mi nem, okés?

blog-frakcio3_mtiszvaryz.jpg

  A frakcióülésen egyébként - ki tudja, miért - nem került szóba az örmény-azeri viszony alapos megkavarása, mintha meg sem történt volna, hogy alaposan szétrúgták a Kaukázusi méhkast, és hogy az azeri kormány hülyére vette vezérünket a kötvényvásárlással. Annál több szó esett viszont az IMF megállapodásról, amivel kapcsolatban még mindig csak az a biztos, hogy semmi nem biztos. Bár az IMF nyilatkozata ez ügyben még sehol sincs, a miniszterelnök már kijelentette, hogy olyan áron nem kell a hitel, ha nyugdíj és családi pótlék csökkentést, ingatlanadót, szja-kulcs emelést, és hasonló megszorításokat kérnek tőlünk cserébe.

  Csakhogy az IMF nem szabott feltételeket, vagy legalábbis nem ilyeneket. A szervezet ilyen konkrét dolgokat már csak azért sem köt ki soha, mert az egy-egy ország esetében több tíz, sőt százmilliárdos (pénznemtől függően) azonnali költségvetés-átalakítást jelentene. Az IMF a kormánytól vár javaslatokat, milyen módon lehetne csökkenteni a kiadásokat (például az értelmetlen stadionépítési mániát), ilyen módon tehát Orbán listája valójában nem egyéb, mint újabb megszorítási lista. Simon O'Connor, az Európai Bizottság pénzügyi és gazdasági szóvivője már arra sem vette a fáradtságot, hogy egyáltalán kommentálja a magyar sajtóban megjelent híreket - talán levegőért kapkodnak még mindig? Nem csodálnám. Hiszen lehoztak egy kamulistát, amit ők dobtak össze.

  Ha valaki persze azt hinné, hogy ezek után legalább megpróbálnak valamiféle önkritikát (ha-ha) gyakorolni, az vegye észre, hol él. A különféle médiák sem törték össze magukat a pofátlan hazugság hallatán, hiába cáfolta meg Orbán kijelentését szinte azonnal az online média, a pártállami televízió este már szenzációként harsogta a hóhér IMF sosem volt követeléseit, amitől a mi vezérünk foggal-körömmel védi a népét. Tudjuk, hogy ahol a tisztesség véget ér, ott kezdődik a politika, na de könyörgöm, ha Orbán a saját képviselőinek is fapofával hazudik, mert a saját érdeke ezt kívánja, akkor mi mire számítsunk? De azért csak hagy pörögjön a konzultáció, igaz Viktor?

  A trükk persze jó. Előbb belengetjük az úgynevezett követelési listát, a sajtóban mindenféle "horrorlista", és hasonló jelzőkkel illetjük, és amikor a januári békemenetben résztvevő "nem leszünk gyarmat" feliratú táblát lengető választópolgárok feje már egy XXL-es, lila strandlabdára emlékeztet, gyorsan közöljük, hogy ez bizony ilyen áron nem kell. Így aztán újra és újra megerősítjük abbeli hitében a Fidesz-tábort, hogy Viktor a mi egyetlen reménységünk.

  De meddig lehet még ezt vajon büntetlenül eljátszani?

  Update: kis hazánk nagy szélkakasa szerint lesz IMF megállapodás, de nem a tegnap ismertetett feltételekkel. Mivel viszont a tegnapi kamu feltételek nem léteztek, így nyilván egyenlőre semmi nem változik az előzetes megállapodásokhoz képest.

  Ritka kincs ez az ember, az már biztos...akkor sem hazudik, ha igen, és fordítva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr164759512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása