Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

És a kormányunk végül megbukott...

2012.12.18. 11:00 :: Bandi bá'


  Lehetett ezt látni előre, de azért volt még, aki bízott. Vártak valamire, mert hát volt miért, először legalábbis. Pedig százszor, ezerszer elmondták már az ellenzék illetékesei, sajtósok, politikai elemzők, meg úgy általában az utca embere is, hogy micsoda páratlan lehetőség lett volna ez a bizonyos kétharmad, és hogy milyen szélsebesen magunk mögött lehetett volna hagyni a rendszerváltás szellemét és az azóta eltelt két évtizedet, és végre valóban el lehetett volna indulni valamiféle európai demokrácia és jogállam felé. Csakhogy, most már mind tudjuk - egyesek pedig már az 1998-2002-es ciklus után megmondták - hogy Orbánnal ilyesmire nincs lehetőség. Egy kiskirály ilyesmire nem alkalmas, soha nem is lesz az.

  Orbán mind politikailag, mind emberileg, mind erkölcsileg megbukott. Tulajdonképpen már nem most, csak most vált mindenki számára bizonyossá. Eddig senki nem merte a képébe vágni, de mint látható, ez sem tartott örökké. Elhasalt a nagy labdakergetés közben, és innen már nem is fog tudni felállni. A választási regisztrációt visszadobták (egyelőre legalábbis), kedvenc álkeresztény jobbkezére is ráhúzták a plagizálós ruhát, Victor Ponta gyakorlatilag lenácizta, a diákok pedig napok óta az utcán vannak, és tegnap este óta már nem csak ők, hanem tulajdonképpen a frusztrált tömeg jó része mind. És közel nem olyan békések és szervezettek, mint a jól fizetett, lengyel hazafikkal feldúsított békemenet, akik mint zombiföld rémei, rendezett sorokban hörögve ballagnak az Andrássy úton, hanem éppen olyanok, amilyenek a dühös tömegek általában lenni szoktak. Ha már odáig eljutnak Viktor, hogy a rádióban kívánják beolvasni a követeléseiket, mint ahogy az tegnap este történt, akkor ajánlom, sürgősen csapj fel egy történelemkönyvet valahol az '56-os eseményeknél, hogy lásd, hova vezethet ez, és hogy miért leszel felelős. És ha ez még nem volna elég, Viktor tegnap már lila fejjel kergette el az igazmondó Ángyán Józsefet, na persze meg is értem, nem jó érzés szembesíteni az igazsággal, de ez már tényleg csak a hab a szép nagy narancsos buktán. A romkocsmás teadélutános Kész átverés  műsor sem jött be, nem is tudom egyébként, ez kinek az ötlete volt, de bárki is találta ki, gyakorlatilag egy jó adag metángázt szellentett bele közvetlenül az addig még csak kis tüzecskébe.

  Persze ha csak ennyi lenne... de van itt több is. Ez az egész matéria már olyan szinten a nyakáig ér, hogy ő is tudja, ezt ellapátolni nem lehet. Egy szinttel lejjebb is megy a pánik, mert mindenki tudja, hogyha Viktor bukik, akkor bukik a komplett Fidesz is, mert tulajdonképpen olyan, hogy Fidesz, olyan nincs. Viktor van, minden más fronton kuss a frakciónak. A para tehát ott is beindult, hiszen még két hónapja sincs, hogy Bajnai visszatért a politikai palettára, de máris azokat a bizonyos kapukat döngeti a népszerűsége, és nem azért, mert akkor kánaán volt, ugyan kérem; de legalább - ahogy azóta is sokan mondják - nem tiportak lábbal a nyakunkon, és nem néztek komplett hülyének, birkábbnak a birkánál. Hogy türelmesek voltunk? Igen Viktor, de ha ismerted volna azt a bölcsességet, miszerint ne ismerd meg a türelmes ember haragját, akkor talán másképp tettél volna sok mindent. Bár... ebben sem vagyok biztos. Egy újságos trafik vezetéséhez is gyenge, cezaromán embert így is meg úgy is elragad a hatalommánia, ha a közelébe kerül.

  Biztos tudod, holnap lesz a diákok Csend hangja nevű akciója. Van egy olyan gyanúm, hogyha jól fülelünk, valahonnét a távolból hallható lesz közben a dühös morgásoddal vegyes, kétségbeesett nyöszörgésed.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr424971210

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ángyán: immár biztosan maffiakézben a kormány 2012.12.19. 01:51:55

Ángyán József múlt hét pénteki megvilágosító beszéde 21 ezer nézőt vonzott a Youtube-on, a beszéd második része szintúgy meredeken emelkedik a nézettség szempontjából! Az Élőlánc Magyarországért vasárnap megtartotta demonstrációját a parlament előtt a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása