Most megmondjuk

Véleménynyilvánító blog a hazai politikáról, közéletről, bulvárról - és még ami jön.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Testvérblog

2848500-resume-des-fleurs-a-fond-blanc-avec-de-nombreuses-feuilles.jpg

Blogajánló

abstract-plants.jpg

citrom.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Dagadt agyad odaadod!

2012.08.21. 20:00 :: -Britpopper-

Borzasztóan sajnálom, hogy manapság már a TV mondja meg egyeseknek, hogy mi a jó, és mi a rossz. Rengeteg agyhalott médiazombit termelt ki magából már eddig is ez az évtized, érdemes belegondolni, hogy mi lesz itt később. A média keze messzire elér, mint tudjuk. Szánalmasnak tartom a mostani tévécsatornákat. Egész egyszerűen röhögnöm kell mikor 4-5 éves filmeket premierként aposztrofálnak, vagy olyan agybeteg saját műsorokkal állnak elő amelyekben honi megélhetési celebek bohóckodnak. Fúj. A poén egyébként az, hogy bizonyos celebek bármikor elővehetőek. Olyanok ők mint például a mentők. Ha befut a hívás, hogy kellenének, akkor máris rendelkezésre állnak. És tökmindegy, hogy maga a műsor milyen silány - nem csekély pénzmag ellenében már indulnak is a felvétel helyszínére. Idehaza igencsak könnyű celebbé válnia az embernek. Nem kell hozzá sem szakképesítés, sem diploma. De józanész sem kell hozzá, az is biztos. Én sosem voltam tisztában azzal, hogy kik is a celebek. Utánakerestem hát a szó jelentésének.

celeb: híres ember, híresség.

híresség, ismert ember, a celebritás szóból. A latin melléknév (celebris, -e) jelentése: ahová sokan és gyakran látogatnak, azaz nagyon keresett hely, ember, akit/amit sokadmagával keres fel az ember, és igen sűrűn, ahol sokadalom, nyüzsgés van.

Szóval híres ember, híresség. Persze. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem ezek az önjelölt bohócok mint a Kiszel Tünde, a Fekete Pákó, avagy a Gáspár Győzike, egyszerűen nem híres emberek. Csak futtatja őket a média, mint egy rossz strici. De számomra sosem lesznek híresek. Lefogadom, hogy Magyarországon kívül nem is hallottak még róluk. Hiszem semmi érdemlegeset nem tettek le az asztalra. Ám azokat akik ki sem tudnak szabadulni a TV rabigája alól, mindez nem érdekli. Nekik nem számít, hogy amit néznek azzal egy értelmes embert ki lehetne kergetni a szobából. Csak bambulnak a képernyőre. Sorozat, sorozat után. Vetélkedő, vetélkedő után. És persze a celebek. Nélkülük nincs is magára valamit is adó tévécsatorna. Szomorú, hogy hányan beállnak a sorba. Fiatal és idős egyaránt. Az egyiknek a trendet diktálja a TV, a másiknak meg tulajdonképpen a valamirevaló szórakozást a hátralévő évekhez. Ha ez így megy tovább, akkor tényleg ostoba zombik fogják ellepni a bolygót és mindez nem egy buta horrorfilm kliséje lesz. Hiszen már most is azzal jönnek az agymosott, Facebook-függő tinik, hogy a Zimány Linda így, meg úgy. Én pedig csak nézek kikerekedett szemekkel: Ki a csöcs az a Zimány Linda?!

media_head_by_chucorose-d4ztxgp.jpg

1 komment

Címkék: média élet közélet bulvár társadalom mindennapok társadalomkritika szennylap

A bejegyzés trackback címe:

https://mostmegmondjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr94724495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FreeWilly! 2012.08.24. 20:37:38

Teljesen egyetértek veled, bár attól, hogy te valakit nem ismersz, még lehet valamiért meghatározó egy masik generációnak.
süti beállítások módosítása